Posts

Showing posts from August, 2018

Pengalaman Menyusukan Anak Ketika Hamil.

Image
"Nak tanya, akak pernah bf baby masa mengandung kan?".  … 
Ni soalan femes ni untuk kakbee.  .  Jawapannya, ya! Masa mengandungkan dan melahirkan Fauzan, Nailah belum cukup 2 tahun.  .  "Ada apa2 masalah tak?".  ...  Alhamdulillah tak ada pendarahan atau apa2 masalah lain masa pregnant.  Bacaan hb pun okey.  .  Cuma, ada sikit rasa sakit tiap kali menyusukan Nailah.  Itu normal sebab badan kita tengah bersiap sedia untuk terima baby baru dalam rahim.  .  So, apa yang buat kakbee tekad nak terus menyusukan Nailah walaupun rasa sakit?  ...  Sebab mindset kakbee dah set, kakbee nak menyusukan dia secara direct selama 2 tahun.  .  Kalau di kira, masa Fauzan lahir nanti pun Nailah masih belum cukup 2 tahun.  .  Kalau kakbee ikutkan rasa sakit tu, memang rasa nak stop kan je Nailah.  .  Tapi kakbee fikir, kalau Nailah stop menyusu sekarang,  boleh ke dia sambung menyusu balik bila Fauzan lahir?  .  Sebab tu lah kakbee tetap bagi Nailah menyusu walaupun sakit.  .  So bil…