Review Pusat Servis Honda, Delima Kinta, Taiping.

Kami memang suka servis kat Delima Kinta walaupun jauh nak pergi.
sebab kereta tu pun beli kat sini.

sebelum ni, pusat servis nya sama dengan show room nya.
tempat agak sempit dan tak banyak kereta boleh servis dalam satu masa.
but still kami suka servis kat sini.

semalam, appointment untuk servis kereta.
sampai kat sana, katanya dah pindah tempat baru.
sejak bila pindah, tak tahu lah..
dekat je..100m je dari show room tu.

putris macam biasa, banyak tanya.
contoh soalan..
kita nak pegi mana?
bukan ke papa kata nak pegi honda?
kenapa kita lalu sini?
ada sekali tu,kakak banyak sangat tanya, sampai dia sendiri sedar diri n tetiba dia cakap,
"kakak memang macam ni..kakak suka tanya.."
emm...tau pun..hehe..

so nak cerita, pusat servis yang baru ni sangat besar n sangat banyak kereta boleh servis dalam satu masa.
asalnya suami nak servis kat Jalan Kuala Kangsar, tapi dah full..next week pun tak available jugak.
Kat delima kinta je yang available.
tu yang gigih tu pegi sini.

lepas tu, waiting area nya pun lebih besar n lebih banyak seats.
sesuai sangat untuk kami yang selalu pergi satu family tiap kali nak servis kereta.
cuma, tak ada kids area.
tak tahu lah kakbee kalau ada kat tingkat atas.
oh ye...siap ada surau kat tingkat atas.

dan yang paling penting sekali, kenapa suami selalu angkut kami semua pi servis kereta,
ada makanan n minuman percuma kat sini..hihi..
kalau datang pagi, ada nasi lemak n kuih.
so tadi, selamat lah breakfast kami kat sini.
nasi lemak sorang satu bungkus dan karipap anak2 makan sampai muak...haha..
sampai kan kami di pandang serong oleh masyarakat setempat..hihi..
dah la lepak dekat dengan pantry..
memang senang amat putris nak ambil makanan n drink sendiri..
ish.ish... macam mama tak bagi diorang makan je tau...

servis kali ni pun agak cepat.
selalu lambat siap.
kalau start jam 10.30 pagi tu, kadang tu sampai kul 1 lebih baru siap.
tapi kat tempat baru ni, alhamdulillah..lebih cepat siap.
jam 12 gitu dah siap dah...

tu lah serba sikit review tentang pusat servis honda kat delima kinta taiping.
next servis bulan 12 pulak. 

gambar2 kami kat sini.
lupa pulak nak ambil gambar pusat servis tu..hehe..


Lepak dekat dengan pantry. Jemuh melayan diorang nak makan.

Drink percuma. Berapa kali tambah entah..

Belakang tu tempat servis yang sangat luas n banyak kereta boleh servis dalam 1 masa.

Boring menunggu, diorang buat macam rumah sendiri. Emm..


 .






.


love,
 zura bahar
 Pengedar Sah Shaklee.

 Order atau keahlian Shaklee?
whatsapp 016.595.2771
 ---------------
 kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info
Post a Comment

Popular posts from this blog

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!