Skip to main content

Motivation Rally Ipoh pada hari Kehilangan Pesawat MAS MH370.

sabtu.
pagi2 lagi dah kecoh kat grup whatsapp sekolah menengah mama pasal kehilangan pesawat tu.
belek2 wall fb, ramai yang share.
kat rumah memang susah nak tengok berita di siang hari.
sebab kakak asyik nak tengok katun je.
kene book awal2, dapatkan approval kakak, baru lah dapat tengok channel lain.

memang misteri.

lokasi terakhir pesawat di kesan.

sampai saat mama tulis entry ni, pesawat MH 370 masih belum dapat di kesan.
dah masuk 2 setengah hari !!!
Allahuakbar!

ya Allah..ampunkan dosa2 kami seandainya dosa2 kami telah menutup hijab kami untuk menjumpai pesawat itu.
ya Allah..berikan lah petunjuk kepada kami agar keluarga2 mangsa tidak gundah gulana lagi.
ya Allah..hanya keajaiban Mu yang sangat2 kami harapkan ketika ini..
ampunkan lah dosa2 kami dan berikan lah petunjuk Mu ya Allah...
amin ya rabbal 'aalamin. 


 seluruh rakyat Malaysia masih berharap semua yang berada dalam pesawat tu masih selamat.
in shaa Allah..


pada hari kejadian jugak, mama papa di jemput untuk terima penganugerahan di Motivation Rally Shaklee.



tak tergamak nak share gambar2 masa event tu ketika seluruh malaysia sedang gundah gulana.
*sad*

apapun, hidup mesti terus..


mama papa dan kakak sampai agak lewat.
sampai2 kita makan dulu.
oh ye..event ni free..
makanan baaanyak sangat sampai rasa nak tapau.
sebab rasa memang makanan tu terlebih2.
event dah start baru kita masuk..hihi..

dapat dengar sharing dari Master Prabakaran.
macam mana dia start..
macam mana dia atur meeting tapi sorang pun tak datang..
macam mana dia kene sound 'no direct selling' kat kolej dia..
macam2 lagi dugaan dia..
tapi dia tak putus asa.
sampai lah dapat jadi master.

lepas tu, recognition untuk Supervisor dan Senior Supervisor.
salah sorang cucu shaklee mama telah di jemput.

Supervisor Nurul Thuha.
(gambar dari fb Amalina Omar)

Lepas tu, sharing dari Master Suraya pulak.
sama grup dengan mama, grup mamafaiz dan jutawan2 shaklee.
macam mana dia start bisnes dengan kaki pakai tongkat sebab excident.
macam mana dia korban masa tido dia, tido hanya 2 jam sebab masih bekerja dan bisnes shaklee secara part time saja.
waktu bekerja, kerja betul2.
balik rumah, lepas setelkan rumah dan keluarga, baru lah mengadap bisnes shaklee.
dan dia hanya share shaklee di Facebook sahaja.
tapi mampu buat sales sendiri sehingga 3000uv (point) sebab FOKUS.
FOKUS PADA PRODUK KESUKAAN DIA SAHAJA.

both sharings sangat2 inspiring !

hanya orang yang benar2 mahu berjaya saja sanggup korban segala2 nya.korban perasaan.korban masa.korban tenaga.korban wang ringgit (tapi mestila pada tempat yang betul).


lepas tu, baru lah recognition untuk Coordinator dan Senior Coordinator.
salah seorang anak shaklee mama dapat recognition Senior Coordinator.

Key Coordinator Siera Haiyi dan Nasir.
(gambar dari fb Amalina Omar)

tengok senyuman bangga seorang ayah!
siera dan anak cucu shaklee dia.

dan ni gambar kita pulak..
 sijil dan bunga di sampaikan oleh Ethan Wang

mama, aunty siera dan 2 orang lagi senior coordinator.


adik tak nak ikut sebab opah ada kat rumah.
rugi sungguh! ;)

seronok bila di rai..
semakin berkobar2 nak bantu lebih ramai lagi 'insan2 biasa di luar sana yang mempunyai IMPIAN BESAR dalam hidup'.

seronok tau bile ilmu dapat di kongsi,
dapat buat insan lain happy,
dapat buat insan lain capai impian2 mereka,
dapat sama2 berjaya di dunia dan akhirat.
nikmat seronok ni memang mama tak rasa masa bekerja dengan orang dulu.
dan mama bersyukur sangat sebab terjebak dengan bisnes shaklee.
bisnes family.
bile di kaji2, seronok buat network bisnes ni kalau kita pilih bisnes yang betul, grup yang betul dan mentor yang sedia membantu kita.

sekian cerita Motivation Rally di Ipoh.
tak sabar nak tunggu National Conference pada Jun nanti.
:)




~~~
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
 untuk order dan pertanyaan, 
email: vitallyvitamin.com@gmail.com, 
sms|whatsapp 016-5952771, 
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT