Skip to main content

masuk semula rumah bakar!



Alhamdulillah...tiba jua hari jumaat...
genap lah sebulan kejadian rumah bakar...
(kisah nya di sini...melawat rumah bakar! )
esok dah bole masuk semula ke rumah cantik..tak mo panggil rumah bakar dah...

"sikit yang Allah tarik, banyak yang Allah beri balik.."



kalau dulu, ceiling rumah ni tinggi sampaikan my siste kata rumah i ni macam dewan..
tapi sekarang tuan rumah dah buat plaster ceiling + cornice..
kalau dulu, kipas putih tak rasa angin, kali ni tuan rumah upgrade kasi kipas ada remote..
kalau dulu, lantai simen beralaskan tikar getah...
tapi kini, tuan rumah dah pasang tiles..
kalau dulu, lenguh kaki bile cangkung dalam bilik air lama2..
tapi kini, tuan rumah kasi tandas duduk...bole berangan lagi lama...

dan ingatlah ketika Tuhan kamu memaklumkan: " Sesungguhnya jika kamu bersyukur, nescaya Aku akan menambah nikmat kepadamu, tetapi jika kamu mengingkari nikmat Ku, maka pasti azabKu sangat berat" (ibrahim 14:7)

kami suka suasana taman tu...
jiran2 yang baik hati..
sebab tu kami tak cari rumah sewa lain... :) 
perasaan nya macam masuk rumah baru... :)
atau...persediaan nak masuk rumah baru? ;)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! 
untuk order dan pertanyaan, 
sila add saya di fb saya, baizura bahar 
atau email shaiful_baizura@yahoo.com 
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT