Skip to main content

ALL IS WELL...

mama je yang beria nak belikan kakak basikal baru...
sudah nye, sampai kat giant, kakak nak ball pulak...
emmm...macam2 lah kakak ni...

basikal dah sampai rumah, kakak langsung tak pandang basikal tu..
adik yang sibuk2 explore, panjat2...

ok la tu!
len kali, adik naik basikal dengan adik adik lah! ;p


-------------------------------------------

sepanjang putri-putri di jaga oleh atuk nenek, semuanya berjalan lancar...
Alhamdulillah...
dari hari pertama sampai hari ni, adik nangis2 bile mama nak pegi keje...
tapi bile atuk pujuk nak bawak jalan, adik ok...
tadi pun, elok je adik salam mama masa mama nak pegi keje...

kakak pulak, hari pertama sedu2...
tak salam dan bye bye mama...
merajuk la tu...
hari kedua, kakak duduk kat pintu kereta..
tak bagi mama pegi keje...
sampai nenek terpaksa angkat kakak...
menangis la kejap...
hari ke3, kakak ok dah...salam mama... :)
pagi tadi, kakak tido lagi masa mama keluar pegi keje...
tapi malam sebelum tu mama dah bagitau, esok mama work..
kakak jawab "em..."
(ok la tu...)

atuk dan nenek sebenarnya risau kakak dan adik tak bole terima atuk dan nenek..
tapi, Alhamdulillah sangat2...
all is well... :)
kakak dah tak kisah kalau atuk duduk kat seat depan dalam kete..
kakak dah tak kisah duduk di tengah2 antara mama dan nenek dalam kete...
kakak ulang2 tanya 'mana atuk?' ' mana nenek?' masa atuk nenek solat kat mydin..
mama bebas mandi, makan, solat, buat keje rumah sementara kakak duduk kat ruang tamu main mainan dengan atuk...


jarang sangat2 kakak tekun main mainan...
tapi semalam, seronok mama tengok kakak susun lego tu tinggi2..
lepas tu  atuk jatuh kan, mengekek2 kakak ketawa..
lepas tu, kakak susun pulak binatang rapat2...
patung boboiboy kakak letak dekat lego tu...
kakak kata, "boboi pegam (pegang)..." -boboiboy pegang lego tu..
bijak2... :)


Alhamdulillah...mama syukur sangat2...
hikmat opah pegi umrah...
atuk nenek dapat rasa menjaga cucu2nya yang sangat pemalu ni...
mesti atuk nenek rindu dengan kakak dan adik nanti...

mama pulak?
gemuk!!
mana tak nye...
seminggu makan masakan nenek..
adui...cair tekak tengok asam pedas ni!
sah orang melaka ni!
serius mama tak control makan...
happy gamaknye atuk nenek ada bersama..
maaaaaakan je keje mama..hihi..
papa pun, asyik tambah nasik je mama tengok... ;)

adik...
masih tak berapa bole nak berenggang dengan mama...
kalau mama ada rumah, adik nak duduk atas riba je..
bile lupa mama ada rumah, adik leka join kakak dan atuk main...
bile ternampak mama, terus adik syahdu2 datang kat mama...


hihi..
macam2 la adik kakak ni...
:)

apepun mama syukur sangat di beri Allah kesempatan ini...
kesempatan untuk atuk nenek rasa manja2 cucu nya..
dan manja2 anak nya jugak!
Alhamdulillah....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, baizura bahar
atau email shaiful_baizura@yahoo.com
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT