Skip to main content

kakak dan opah


dah 2 minggu kakak tido malam dengan opah..
wow!
dan, sejak opah kata,
"kakak tengok adik ni, opah balik dari kampung, adik terkam opah.
kakak tak terkam pun..tak heran opah..."
kakak asyik nak opah je..
opah masuk bilik, kakak nangis2 panggil opah..
opah pegi toilet, kakak asyik tanya, "mana opah? mana opah?"
bile malam2 opah dah nak tido, kakak nangis2 suruh opah teman kakak kat rumah tamu...
mamapapa n adik masuk bilik pun kakak tak kisah dah...
hasil nye, tido lah kakak bersama opah di ruang tamu...
lapang sikit katil mamapapa bile kakak tido luar... ;)

paling dasat, semalam mama balik keje awal sebab opah nak pegi surau maghrib tu..
biasanya, kalau mama kene pegi shaklee n pos barang lepas balik keje, pukul 7 lebih jugak lah baru mama sampai rumah..
so, mama minta balik awal...
tu pun lambat jugak sampai rumah..
mama siap mandi solat sume pukul 7 lebih sikit..
opah dah siap2..
kakak dah kelam kabut 'nak ikut' 'nak ikut'...
mama cakap, 'ikut lah...'
terus kakak keja opah and pakai kasut..
ini serius rupa nye..
mama terpaksa angkat kakak yang meraung2 nak ikut opah..
nasib baik mood mama sangat baik..
mama tak marah2 kakak pun, tapi mama pujuk baik2..
mama cakap opah nak solat..kakak nangis2,tak accept jawapan mama..
mama cakap opah pegi surau..pun kakak nangis2, tak accept jawapan mama..
mama cakap opah pegi surau dengan opah mesah..kakak masih tak bole accept jawapan mama...

tengah mama pujuk memujuk kakak yang sedang meraung,
(dan adik pun join meraung!)
papa pun balik keje..
papa dukung kakak, papa cakap opah pegi work!
terus kakak diam...
nasib baik ada 1 jawapan yang dia bole accept..
aduhai lah anak...

mama ingat, bile kakak dah tak tido sekatil dengan mamapapa,
kakak dah matang dah..
tambah2 kakak nak ada 2 adik ni...
rupanya belum lagi..
slumber je kakak conteng printer dengan ballpen!


ini serius! ini serius!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! 
untuk order dan pertanyaan, 
sila add saya di fb saya, baizura bahar 
atau email shaiful_baizura@yahoo.com 
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT