Skip to main content

shopping di hujung minggu...



tinggal seminggu je lagi nak raya...
raya kali ni, perasaan mama biasa2 saja...
dah ber'anak2' ni,tak de lagi istilah kasut raya dan hand beg raya...
baju raya mesti lah ada! hehe...
tapi kali ni,mama lebih suka cari dan jahit baju yang macam baju kurung...
tapi lain kali, baju tu bole jugak di pakai dengan seluar...
mama bukan selalu pakai baju kurung pun...

ok lah...
tujuan lain keluar untuk sunatkan adik natrah...
tiap kali mama cebukkan adik, asyik teringat je yang adik tak sunat lagi...
dalam bilik doc tu, cergas je adik nak menyulur kat katil pesakit tu....
bile doc dah get ready nak gunting, adik tercengang2...
mama tutup mata adik sambil cakap "adik...tutup mata..jangan tengok..."
doc ketawa je dan cakap..."mak dia yang nak tutup mata tu..."
=)...
serius mama tak berani nak tengok...
kakak dulu pun mama tak tengok...
ngeri!!



kakak nak order dominos!
(tengok menu terbalik ye...)

budak kene sunat kepenatan...sian dia...

sempat jugak kita melawat rumah baru kita nanti...
progress nye meng happy kan mamapapa yang selama ni tertunggu2 bila lah tiang nak naik...
2 minggu lepas, lebih kurang 3 lot rumah baru naik framework (framework kot istilah nye...mama dah lupa...hihi)...
sabtu tu kita pegi, dah banyak dah...
=)

hehe...jauh bebeno...tak nampak...
tapi yang kaler coklat2 tu lah framework untuk column....

lepas tu, teruskan misi bershopping...
tapi rupanya, semua barang mama aje...ekeke...
papa kata nak cari baju dia jugak...
tapi, bile mama tanya nak masuk kedai tu ke, nak masuk kedai ni ke, papa geleng...
plus, kita semua pun dah penat...

dalam kereta nak balik rumah,
papa berbunyi.... "macam mana lah orang yang anak 10 tu..."
faham lah mama...
ni baru beli barang raya untuk emak anak je....
belum anak2 lagi.... =p
patut pun papa tak jadi beli baju dia kot....hihi....
tak pe lah...
baju papa nanti biar mama pulak lah yang belanja,ye papa.... =)





Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT