Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

salam merdeka!

syukur Alhamdulillah di kurniakan Allah negera yang tiada perang bersenjata... mode merdeka memang ada tambah2 bile kakak sangat teruja tengok bendera Malaysia...

tak sudah2 kakak sebut "maysha"... banyak pulak tu bendera sepanjang jalan... selagi mamapapa tak iye kan itu bendera malaysia, selagi tu kakak dok sebut je...
SALAM MERDEKA BUAT SEMUA... mama putri wish awal2 sebab petang ni ada seminar kene attend dan esok lusa tulat ada agenda family...
jangan gaduh2 sebab parti politik yang berbeze ye! kita duduk dalam satu negara... selesaikan segala masalah dan segala yang terbuku di hati dengan cara mesyuarah ye... dengan cara itu jugak negara kita capai merdeka... tanpa senjata!
LOVE LIFE!

refresh!

mama sedar sekarang, tiap kali mama di penghujung 'datang bulan', mama cepat down, cepat penat, cepat give up, dll perasaan yang tak baik... mungkin sebab mama dah lama tak solat dan kurang berzikir pada Pencipta kita...
datang ofis semalam, mama rearrange tempat mama... buat macam ofis sendiri lah kan since mama dah keje kat situ 6 tahun... baru lah rasa macam keje kat tempat baru dengan feeling yang baru, semangat yang baru dan pemandangan yang baru!

lebih indah lagi kalau ofis tu ofis mama kan... =) tak pe...ofis mama nanti, kita buat kat rumah je... kanak2 pun bole jadi staff mama, tolong mama 'kemas' ofis mama.... =)
dan... mama scroll2 wall facebook tadi, mama jumpa gambar2 ni dari page MyHome KlebangRia...




alhamdulillah... rumah baru dah mula naik... mamapapa pun dah start kene bayar interest bulan2... so, kene kuat keje lagi untuk tampung mana2 yang kurang...
syukur sebab developer yang mamapapa pilih ni amat menitik beratkan kelesesaan client... insyaAllah...harap2 dia tak tipu …

putri-putri di aidilfitri 2012...

tahun ni mama tak rasa excited macam tahun lepas... biasa2 saja... banyak duit raya untuk kawan2 putri mama sediakan... tapi tak terbagi... tak apa lah...
tahun ni kita beraya di melaka dulu... kakak putri tak sihat sejak sebelum balik kampung lagi... on de way tu, asyik cakap dah sampai je... sian kakak, penat ye travel jauh2... adik putri pulak jangkit dari kakak... pegi klinik, sampai 7 ubat doc bagi... ish..ish..baru 9 bulan la doc... semua ubat lain2...ubat demam, selsema, batuk, antibiotik, angin, air garam, kahak... tak de ke ubat yang all in one! dah la putri2 mama ni payah bebeno nak makan ubat...
jujur,mama tak teruja nak cerita pasal raya... tapi mama buh la gambar sikit2...
dik...adik pakai ape ni melepak sangat?mama lahirkan adik,adik gelap je... ;p

indahnya sungguh di hari raya...

kakak seperti biasa...berpancaragam dari lahir sampai sekarang...
tengok lah...nangis sakan dia....ish...ish...ish...

tapi mama lagi suka nak share video adik putri the latest! =)

senyum adik dah lain macam... macam …

aidilfitri kembali lagi...

adik dah mula panjat2... mama kene jadi budak2 bile bercakap2 dengan kakak dan adik... tengok la video ni, sangat bising bile semua nak cakap! beginilah selalunya kita bertiga... papa steady je dengan suara garau dia... tak berlakon pun jadi budak... =)




dan mama doa,mudah-mudahan, lepas seminggu mama bercuti raya,  mama dapat refresh kan diri mama, mama dapat cuba sesuatu yang baru, mama dapat bina keyakinan diri, dan mama dapat capai impian mama!
ingat tak impian mama nak bekerja dari rumah sambil jaga sendiri putri2 mama? doakan ya...
salam aidilfiti buat putri2 dan semua yang sudi baca kisah putri2 mama... maaf zahir dan batin... lepas raya mama cerita lagi ye... =) cerita pasal putri2 dan mamapapa aje... tak de dah cerita orang lain... =)


oh ye...putri naurah demam,selsema dan batuk berkahak sejak malam tadi... =(
kakak kene rajin2 makan ubat ye sayang...
nanti nak jalan jauh...
mesti kakak tak selesa kalau tak sihat...

buat kawan2 yang mama suka,
doakan dia cepat sembuh ye...

mama sayang semua!



tuntut janji!

sebelum ni, bile papa balik keje, kakak sibuk suruh bukak computer nak tengok katun2 kakak... kakak tengok sampai nak tido... tapi,bukan kakak tengok sangat pun... asalkan bukak and kakak dapat dengar, tu pun dah ok... lepas tu kakak main lari sana sini... lepas tu, bile ajak tido, punye lah susah... sampai nangis2 mengamuk marahkan mama tutup computer...
lepas tu, mamapapa cuba tak bukak computer selagi kakak tak tido... jadinye, bile kakak nak tido, tak perlulah nangis2 lagi... tapi, sekejap je dapat praktik kan sebab nak tunggu kakak tido, memang mamapapa yang tido dulu...
sekarang ni, mama berjaya pujuk kakak untuk tutup computer dan naik katil untuk tido... tanpa kakak nangis2! mama bgtau kakak, "esok ye tengok katun lagi...esok kakak bangun, mandi, makan nasi, memen, tengok katun, berak ye.... semua buat esok, ye..." kakak terkebil2 tanda faham kot... lepas tu, kakak pun siap2 nak tido... kadang2, kakak beria pejam mata konon2 nak bagi tido... itu sangat lah lucu! ekeke...
dan pagi tadi,…

shopping di hujung minggu...

tinggal seminggu je lagi nak raya... raya kali ni, perasaan mama biasa2 saja... dah ber'anak2' ni,tak de lagi istilah kasut raya dan hand beg raya... baju raya mesti lah ada! hehe... tapi kali ni,mama lebih suka cari dan jahit baju yang macam baju kurung... tapi lain kali, baju tu bole jugak di pakai dengan seluar... mama bukan selalu pakai baju kurung pun...
ok lah... tujuan lain keluar untuk sunatkan adik natrah... tiap kali mama cebukkan adik, asyik teringat je yang adik tak sunat lagi... dalam bilik doc tu, cergas je adik nak menyulur kat katil pesakit tu.... bile doc dah get ready nak gunting, adik tercengang2... mama tutup mata adik sambil cakap "adik...tutup mata..jangan tengok..." doc ketawa je dan cakap..."mak dia yang nak tutup mata tu..." =)... serius mama tak berani nak tengok... kakak dulu pun mama tak tengok... ngeri!!


kakak nak order dominos! (tengok menu terbalik ye...)
budak kene sunat kepenatan...sian dia...
sempat jugak kita melawat rumah baru kita nanti... pr…

dah pandai nangis2!

adik dah pandai nangis2... dah pandai marah dan nangis bile benda yang adik tengah pegang, mama amik... dan adik akan berusaha dapat kan barang tu balik sambil nangis2... beza sikit dengan kakak... bile nak kan sesuatu, kene mamapapa yang bagi terus pada kakak...


sesekali bile adik bangun tido, adik tak nampak mamapapa, pun adik akan nangis... bukan pelan2 dah adik nangis... hi-pitch terus... ;)

tak muat dah baby cot la papa... kene cari katil queen untuk diorang ni....


diary ramadhan mamapapa

papa: nak keluar lepas solat maghrib ke lepas makan nasik?
mama: lepas solat lah...balik nanti baru makan nasik...sayang kenyang lagi...
papa: memang la kenyang, dah tak puasa!
mama: er..er..er... 

hey adik! comel nye kamu...

ok... hari ni mama ada kelapangan sikit...
masuk bulan ogos, bererti adik natrah dah 8 bulan... tapi adik still belum merangkak,apatah lagi duduk dan memapah2... gigi pun belum tumbuh... mama mula risau sekarang sebab adik penah jatuh masa 2 bulan...
fizikal nya, adik nampak ok... makan berselera walau cuma bubur kosong dan garam saje... aktif, senyum, banyak mulut, semua benda masuk mulut, suka tarik rambut kakak, mama dan papa, suka hentak2 kaki dll... mungkin ke'mantap'an adik yang buat adik 'tak-rajin' nak angkat punggung untuk merangkak... moga2, itu lah reason utama perkembangan adik agak slow... huh...

hey adik! comel nye kamu... =)

kakak masih kemaruk dengan upin ipin nye... ni dah abis happy dah ni dapat beli kurma upin ipin... padahal, bukan kakak makan pun! huh...



CarotoMax

Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik
CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.  Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja. CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:
•    Memelihara kesihatan yang baik. * •    Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan        pertumbuhan tisu. * •    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput        lendir. *
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
sumber: www.shaklee.com.my ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  a…