Skip to main content

macam-macam kisah nye...


di mulakan dengan bismillah...
=)

actually mama tak tau nak start tulis ape sebab rasanya macam banyak benda nak tulis tentang hujung minggu baru ni...
hari ahad opah buat kenduri doa selamat sempena opah nak pegi umrah jumaat nanti...
tapi kita tak dapat pegi sebab papa keje...
papa dah start balik keje shift...
cuti papa tak tentu, bukan sabtu ahad lagi... =(
tapi, papa shift siang je, tak de shift malam...
jadinya, malam2 kita masih ditemani papa.... =)

sabtu, lepas mama balik keje, kita balik kampung kejap...
lepas mama baca tentang 1 insiden kat highway dari internet,
mama jadi kecut perut pulak nak jalan kat highway...
tapi mama masih jugak tertido dalam kerete... ;p
tapi lagi, masa balik ke ipoh, berjaya jugak mama tak tido tau....
hehe....balik taiping je pun boleh tido...
ape lah yang mama penat sangat,kan? ;p

papa beli lala dari member dia murah giler...
1 kg seringgit...
papa beli 3 kg tapi member dia bagi extra lagi...
papa kata, makanlah puas2...selalu mamapapa berebut2 sebab sikit...


tengok lah tu....
tak muat nak masak semua dalam kuali besar opah...
dalam kuali tu pun dah tinggal separuh lepas mamapapa makan....
ade lagi satu besen untuk bawak balik ipoh....

tu cerita papa dan lala....
opah panggil siput lala....
hari tu jugak, kakak refuse makan nasi...
tak tau la sebab apa...
pagi tu kakak cuma makan 2 sudu nasi je...
pastu kat kampung, kakak cuma makan apollo kek n keropok ikan...
malam tu jugak kita balik ipoh semula...
sian kakak tak nyenyak tido sebab lapar...
banyak kali jugak lah kakak nangis2 minta susu...
sampai kan satu kali tu, kakak nangis2 sebut mamam....
mama pun tak tau nak bagi kakak makan ape, semua kakak tak nak...
hari ahad tu pun kakak masih tak nak makan...
kebetulan kat rumah tak de stok nestum, biskut n roti....
papa balik keje beli roti, abis sekeping kakak makan n 2 keping biskut chipsmore...
lega la sikit hati mama...
malam tadi pun kakak tido nyenyak je...
tak bangun langsung minta susu...



tu cerita kakak....
cite adik, macam biasa je...
kuat tido...
berat adik tak de lah naik banyak mana pun tapi adik nampak bulat je...
dan semakin adik besar, kulit adik semakin cerah dan makin comel pada mata mama....
kakak pun geram tengok adik, tak sudah2 cium adik....
=)



tu cerita adik...
cerita mama pulak, mama sedang gigih usahakan sesuatu...
mama beli fabrik2 cantik ini untuk projek besar yang mama sedang usahakan... =)



lagi, mama ada beli balang kaca kecik2 dari ssf, seringgit je 1...
untuk bubuh butang....
masa mak su yati konvo tu, kita pegi mydin...
mama beli butang banyak2 tapi kaler putih sume...
esoknye, opah balik dari kampung, opah bawak 1 bungkus butang macam2 kaler tapi kaler2 nye sume kusam2 je....
tak nampak meriah sangat tapi mama tetap suka....
atuk punye....
dah la atuk sponsor mesin jahit, dapat pulak butang banyak2 dari atuk...
mama suka! mama sukaaaaaaa!
v(^_^)v


oh ye...
mydin mall kat meru raya baru je bukak jumaat lepas...
memang cramp giler...
sekarang ni, area meru sedang membangun...
terminal bas baru yang besar-sangat-macam-airport-pun-ade, tengah buat dekat2 dengan mydin mall...
sangat dekat dengan rumah kita sekarang...
tapi, bile kita pindah rumah baru nanti, jauh la sikit...
tapi lagi, ade jalan short cut dari klebang ke meru tengah buat...
dekat lah sikit papa nak pegi keje nanti kalau papa masih keje kat tempat sekarang bile kita pindah nanti....
=)
mama lagi suka kalau rumah kita jauh sikit dari pusat bandar...
kalau terminal bas tu dah bukak nanti,
mesti banyak pendatang asing kat area situ...
tak baik kot untuk persekitaran anak2 mama....

orang2 ipoh yang lama tak balik ipoh tu,
sila lah balik ye...
macam-macam ada dah kat ipoh ni....
=)

lagi 1 je mama nak cerita....
hehe...


baju raya kakak dah siap 1 pasang...
=)
blouse ni mama alter sikit dari peasant blouse yang mama suka buat tu...
kat hanger nampak macam tak cantik,
tapi bile kakak pakai, not bad.... ;)
seluar nye cutting biasa saja...
ade lagi 1 fabrik kaler merah n cream untuk buat gaun pulak....
haruslah kakak dan adik putri sedondon di hari raya... =)
tak payah dah shopping baju raya kanak2....
jimat,kan bang.... ;)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT