Skip to main content

rehat jap...

fuhhhh...
baru lah mama dapat bernafas lega sekejap...
banyak kisah putri-putri yang mama nak tulis,
terutama si kakak...
tapi mama tak punya banyak masa sekarang ni...

cita pasal mama pulak lah...
=)

sejak lepas pantang tu,mama start buat part time job...
mama cuma dapat buat waktu malam je,bila sume orang dah tido...
kesannya,mama cuma tido 3 - 4 jam je sehari...
sampai lah dua hari sudah...
bayangkan...dalam 9 hari, mama cuma tido 3-4 jam je sehari...
malam semalam, lepas maghrib mama susukan natrah sambil tengok berita kat depan,
mata mama dah tak bole bukak dah...
sambil natrah tengah melekat kat nenen, mama baring n terus tertido...
putri berpancaragam pun mama tak larat dah nak tengok...
papa je yang layan putri dan kemas2 meja n dapur...

dapat tido sekejap, lega la sikit...
mama bawak natrah masuk bilik...
putri n papa pun dah siap2 baring atas katil...
memang macam tu lah rutin sekarang...
natrah akan nenen sampai dia betul2 nak tido...
putri pulak nak papa layan dia sambil baring2 atas katil...
sudah nya, mamapapa pun tertido sama dengan perut berkeroncong...
mamapapa dah susah nak makan malam sekarang...
uwaaaa!!!! 
#(

impian mama sekarang ni, nak bekerja sendiri n jaga anak2 sendiri...
Alhamdulillah...semua impian mama, Allah makbulkan...
cuma cepat atau lambat je...
yang penting kene yakin dengan Allah dan terus minta pada Allah...
sebab tu mama berusaha buat part time job...
mudah-mudahan, mama dapat teruskan part time job mama dan resign kat tempat sekarang...

tu jer cerita mama...
;)

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT