Skip to main content

persediaan menyambut adik putri...


ade 2 benda lagi yang mama kene sudahkan jahit sebelum adik putri lahir...
sebab lepas adik lahir, mama nak kene focus pada kerja lain pulak...
tak boleh dah jadikan menjahit aktiviti-yang-mesti-buat di hujung minggu...

sekarang mama tengah gigih menjahit sarung untuk bedding baby cot...
ingat tak mama dah buat span dia dulu...

 

mama sangat2 teruja nak siapkan...

tapi agak lambat sikit sebab ade yang  mama kene jahit tangan...
mesin tu bole buat sulam, tapi mama tak reti guna...
mesti ade setting dia, tapi mama tak tau...

kenapa mama gigih buat sendiri?
sebab mama teringin nak ade 1 
~since dah ade baby cot,kan...~
kalau mama beli siap, mesti papa geleng kepala...hihi...
oleh itu, mama decide untuk buat sendiri je...
dengan design sendiri.... 
=)

bright pink + dark pink + brown polka dot fabric

dark pink + brown polka dot

'it's a girl' ribbon...( its? )
alphabet 'putri'....ni yang mama kene jahit tangan...

belum tahu lagi adik putri perempuan ke lelaki...
so, mama buat 1 side untuk girl n 1 side lagi untuk boy...
mama buat yang 'putri' dulu...
dah siap yang ni, baru mama buat untuk 'putra' pulak...


bukan senang mama dapat jahit bile putri dah pandai jalan n panjat memanjat ni...
mesti nak kacau mama...
sampai putri lepas geram pada 'benang' bile mama tak bagi putri 'tolong' mama....
=)


video

gaduh2 dengan mama nak amik benang tu...

dah 2 hari putri tak nak kat opah n tak nak renggang dengan mama bile bangun tido...
(sebab papa dah pegi keje...kalau tak mesti melekat kat papa je...)
sampaikan mama terpaksa mandi berjemaah dengan putri....
kalau tak nanti putri nangis teruk2 sampai muntah lagi...
pastu, kene marah lagi...
tak sampai hati mama nak biar...
putri kenapa sayang?...
putri kan kakak...
kakak kene kuat...
macam mana nak tolong mama jaga adik2 nanti...
putri jangan nangis2 lagi ye lepas adik lahir...
mamapapa tetap sayang putri...
ingat tu, tau!
6 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT