Skip to main content

monday yang mendung...

semendung perasaan mama sewaktu nak pergi keje tinggalkan putri....
=(

putri bangun pagi masa papa lepas mandi...
mama buatkan susu, putri minum susu elok2 masa papa tengah subuh...
tu pun papa tak sempat abis subuh lagi putri dah nangis2 nak papa dukung...
putri memang macam tu...
papa nak solat pun putri nangis2...
ape lagi papa nak masuk bilik air...
tapi, masa papa nak pegi keje, elok je putri salam n byebye papa...

lepas tu, putri merengek2 lagi...
mama tak tau putri nak ape...
sampai saat kita kene pegi amik opah pun putri rengek2 lagi...

dalam kete, putri nangis2 nak turun dari baby seat...
susah hati mama di buat nye...
bile dah amik opah, opah turunkan putri dari baby seat n nak riba putri...
lagi kuat putri menangis...
putri memang tak nak kat opah tiap pagi isnin...
putri nangis2 sampai muntah kat opah...
opah marah putri....
=(
mama rasa sedih putri kene marah walaupun mama selalu marah putri...
bile mama dengar orang lain marah putri, mama pulak yang sedih...
mungkin tu yang papa rasa bila mama marah putri...
sebab tu agaknya papa tak de marah2 putri...

sampai rumah. macam biasa la putri asyik mengekor mama je...
sampai la mama nak pegi keje...
sebelum mama nk pegi keje tu pun, ade benda yang buat isnin mama bertambah mendung...
=(
nasib baik kat ofis ade berita yang menggembirakan mama...
tapi masih tak dapat nak buat mama happy jugak hari ni...
asyik teringatkan putri...

mama memang susah hati setiap pagi isnin...
kene drive berdua je dengan putri...
kalau nasib baik, mood putri ok n putri dah bangun, senanglah hati mama...
kalau nasib tak baik, mood putri tak ok atau kene angkat putri dari tido, adui la...

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT