Skip to main content
beberapa hari lepas, putri kene selsema...
tapi putri masih ok...
tak merengek2 dan tak berpancaragam...
masih bole main macam biasa cuma kurang makan nasi...
kalau mama lambat sikit lapkan mukus kat hidung putri tu,
menjilat lah putri mukus yang ade kat bibir putri...
orang tua2 kata, jangan sampai anak tu jilat balik mukus dia, nanti lambat baik...
tapi alhamdulillah, walaupun putri susah nak makan ubat,
tak la berlarutan lame sangat mukus putri tu...

princess of my mamapapa's heart...

ade satu malam, putri dah tido dulu...
mama sambung buat keje jahitan mama yang terbengkalai malam minggu lepas...
tengah putri tido, putri terbatuk2 sampai terjaga...
mama cepat2 tengok putri kat bilik...
putri macam susah nak nafas...
mama minta papa buatkan susu...
putri minum sampai abis dan putri minta lagi...
papa buatkan lagi sekali...
bile mama nak bagi susu, putri muntah balik susu yang putri minum tadi...
abis kene cadar, putri n mama...
jadinye malam tu,kita tido kat ruang tamu aje...
beralaskan comforter...
sakit badan mama...
dah la mama dah mula tak tau nak tido dengan posisi macam mana baru rasa selesa...
in other words, perut mama dah sangat besar!
adik putri pulak aktif betul bergerak tak kire siang malam...

bile putri dah baik sikit dari selsema, mama pulak yang kene... =(
siap bersin2 sekali...
sakit betul perut tiap kali bersih...
tapi,sejak malam tadi, dah kurang sikit selsema mama n ade batuk sikit2...
mama tidokan putri awal2, dapat la mama siapkan keje menjahit mama...

inilah hasil nye...


maternity + nursing blouse...
=)
nampak kurang cantik bile di hanger...
tapi bile pakai, ok la...kot....hehe...
belum totally siap lagi...
lagipun, ni baru mock up model...
mama nak pastikan pola jahitan tu betul, baru bole mama tekap pada kain yang elok sikit...
kain ni pun opah yang sponsor, so jadikan trial la dulu...

yang ni pulak, ape yang papa buat masa kat 'pusat giat mara' malam minggu baru ni...

simple je...sebab nak letak benda ringan2 je...
sumber adalah dari ofis mama... =)
laminated floor punye kayu + wallpaper yang lebih2 kat ofis tu...

em...belum abis cite lagi ni...
panjang pulak mama tulis sejak dua menjak ni...
pagi tadi, dalam pukul 3, putri merengek2...
pukul 2 tadi baru je putri bangun nak susu...
dan putri bangun ni pun bukan sebab nak susu...
mama risau kalau mama bagi susu lagi, nanti putri muntahkan pulak...
sebab selsema n batuk putri ade lagi sikit2...
rupanye putri tak selesa sebab kene gigit nyamuk...
tak reti nak menggaru agaknye...
mama tolong garukan...
tapi tak berjaya jugak buat putri tido semula...
sampai pukul 4 mama tolong garukan tangan n kaki putri yang kene gigit nyamuk tu...
lepas tu, putri nangis2 pulak...
entah sebab ape...
mama dukung, papa dukung....
last2, nak bagi putri diam, papa playkan video putri kat hp papa...
baru lah putri diam...
lepas tu, putri asyik suruh mamapapa playkan balik bile putri sendiri tekan 'pause' atau video tu dah abis...
gilir2 mamapapa layan putri...
nak dekat kul 6 jugak la kot mamapapa layan putri sebelum putri tido balik...
akibatnye, mamapapa bangun lambat pagi ni!
aduhai...ngantuknye kat ofis...
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT