Skip to main content
sabtu lepas, kita balik taiping kejap sebab nak service kete...
papa suka pegi kat sana sebab service dia best...
ruang menunggu pun best...
bole minum nescafe free + tgk tv + duduk kat sofa empuk...
bukan kat ipoh tak de honda centre, in fact ade 4 kot...
papa penah pegi sekali kat 1 tempat je, tp papa kata tak best...
so, kita berkampung la kat sana ~atuk n opah sekali~ kurang lebih 2 jam...
lepas tu kite gi bagan serai sebab atuk nak amik stok ubat...
lepas tu, balik la kampung...
singgah bazaar ramadhan kat cangkat jering jap...
opah sorang je turun cari makanan berbuka...
atuk memang tak larat la nak jalan...
mama papa pun tak terdaya dah sebab kat honda centre tadi, asyik gilir2 dukung putri...
terlupa nak bawak kasut putri...
kalau tak, bole la lepaskan putri jalan2 sendiri...

 macam biasa la, bila kete tak bergerak,
putri yg tak berhenti bergerak dalam kete...
dan macam biasa jugak,
kita photoshoot!!! =)
baik pulak putri ari tu,
tak tolak mama pakai kan spec hitam mama yang putri dah patahkan...
ish..ish...
siap senyum lagi tu bile papa take photo...
=)

so hari tu, kita berbuka di kampung...
putri semakin selesa balik kampung...
abis satu rumah opah putri teroka...
bukan setakat teroka je, malah putri korek, putri amik, putri jatuhkan segala perhiasan yang opah susun elok2 atas kabinet...
1 yang mama betul2 tak faham dengan putri ni...
bile waktu mama papa opah n atuk nak berbuka, waktu tu la putri pun merengek2 nak dukung...
sebelum tu elok je main sorang2...
jadi nye, mama papa kene la bergilir2 buka puasa...
mama makan sikit, lepas tu mama bawak putri pegi depan tv...
putri pun leka la main sendiri n jalan sana sini...
bile papa dah siap, papa join mama tengok tv jap....
mama papa leka tengok tv sampai terlupa nak sambil2 toleh kat putri...
sekali mama tengok, putri dah tumpahkan susu tepung putri atas tikar n atas baju putri...
dah la tu stok terakhir susu putri...
mama papa baru ingat nak shopping barang dapur + barang2 putri ~susu n pampers~ esok malam...
mama papa betul2 terdiam...
dalam hati mama,
"Ya Allah...besarnya dugaanMu menjaga dan membesarkan anak2..."
tu baru sikit yang putri buat tp putri betul2 buat mama papa speechless...
aduhai sayang...
mama angkat putri masuk bilik air n papa kemaskan susu putri yang dah berterabur atas tikar...
huh...

lepas2 tu, papa sembang2 dengan putri...
"malam ni putri minum air masak ye...susu putri dah abis putri tumpah kan..."
"em...." putri jawab....

macam ni lah rupanya atuk nenek n atuk opah membesarkan mama papa dulu...
ni baru setahun...
bertahun2 lagi perlu mama papa tempuh...
~jika panjang umur~
semoga Allah beri kesabaran dan kekuatan pada mama papa...
dan semoga, putri dan adik2 nanti tidak terlalu menguji kesabaran mama papa...
amin....
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT