Skip to main content


dear putri...
kenapa putri susah sangat nak tido malam sekarang ni?
mungkin sebab putri selalu tido petang2 waktu mama balik keje... =(
mama tau, susah mama nak request opah supaya tak tidokan putri waktu petang...
sebab opah nak masak untuk mama papa bukak puasa...
tapi....................
aduhai.....
tak larat mama nak tunggu putri tido la sayang...
bulan puasa ni mama penat sikit...
kene bangun awal...
tido pun kene la awal...
tapi putri masih nak main2 turun naik katil...
huh...

sahur tadi berdua je dengan papa sebab atuk tak sihat semalam...
hari ni tak bole puasa...
atuk ade gaut...
tak bole kurang air dalam badan...
lepas2 makan,
mama tanya papa, bile papa cuti raya...
papa jawab... "raya pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima..."
raya pertama bersamaan hari selasa, insyaAllah...
kalau sampai raya kelima, bermakna sampai hari sabtu...
mama tanya lagi,ahad keje ke?
papa jawab...."raya keenam....."
(^_______________________^) -lebar tak mama senyum?
hehe...

tak sabar nye nak balik melaka!!!
pak long nak bertunang pada raya kelima...
sebab tu kita kene balik taiping dulu...
kalau tak, tahun ni turn kampung melaka...
puas rasanya kalau dapat cuti raya seminggu...
dapat la kite lama2 sikit kat melaka...
yey!

kat ofis mama dah start dengar lagu raya ni....
hehe...
layan sorang2 je sebab mama sorang je muslim kat sini...



first time mama tengok video clip ni...
selama ni dengar lagu je...
ya Allah....sedih nye...
mama nak nangis!!!!!!!
(#_#)



1 comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT