Skip to main content


bile papa bekerja di hari berehat,
sekarang ni mama n putri ditemani opah n atuk putri...
dapat la mama rehat2 sikit sebab opah ade jugak buat2 kerja dapur...
solat mama pun terjaga sebab opah boleh tgkkan putri bile mama mandi n solat...
tapi putri masih mahukan mama yang teman putri bermain...

mama suapkan putri makan tghari...
elok je putri makan walau cuma lauk ayam goreng n kicap...
malam pulak,mama minta tolong opah suapkan sebab mama nak siapkan makan malam untuk sume...
tapi putri tak berapa nak...
sibuk nak main...
bile mama take over, baru lah putri nak makan...
mama suap jugak yang buat putri selera,ye... =)
macam ni la mama suka...
putri nak mama yang uruskan putri, bukan orang lain... =)

bilik dah pasang air-cond masa hari sabtu...
malam tu, nyenyak je putri tido...
bangun minum susu pun sekali je...
bile putri tido lena, mama pun lena juga... =)
tapi malam tadi, 2x putri tiba2 nangis-macam-sakit masa tengah tido...
tak tau la kenapa...
sejuk agaknya sebab putri tido lasak...
bile mama tersedar,tgk2 selimut putri dah tak tutup badan putri...
sian putri...

hari ni, 1 ramadhan...
mama harap, mama dapat puasa penuh tahun ni...
tahun lepas punye pun, 20 hari lagi kene ganti...

lepas sahur tadi, mama sambung jahit baju kurung putri...
actually,malam tadi mama dah start dah...
bile mama dah start menjahit ni,rasa nak jahit bagi siap terus...
mama rasa best sangat menjahit... =)
tapi nak potong kain tu yang tak-rajin sikit...
tambah2 putri tengah ligat ni..
kene tunggu tengah malam la baru bole sebab putri tido lame sikit...
kalau putri tido siang,kejap2 je...

tahun ni mama jahit 2 pasang baju kurung putri,
n 1 pasang baju kurung mama...
mama ingat nak jahit langsir lepas siapkan baju kurung kita...
tu yang mama nak cepat2 siap tu...
kalau ade masa lagi, bole mama buatkan gaun untuk putri...
and baju prengnant untuk mama...
untuk papa,tahun depan la ye.... ;)
sebab mama tak minta pola jahitan baju melayu kat nenek... ;)

*tak de mood nak buh gambar sebab handfon mama tak le pakai...sebab bateri dah flat teruk...sebelum ni mama pakai handfon lame papa yang ade camera,tapi papa sibuk2 pulak nak pakai balik handfon dia tu...terpaksa la mama pakai handfon baru papa...walaupun handfon tu baru, tapi handfon tu version-baling-anjing punye...mp3 pun ta dak...apatah lagi camera...huh*
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT