Skip to main content

Upin Ipin dan Boboi Boy...

ahad...
Pertama kali mama tengok Boboi Boy dari awal sampai habis...
em...not bad dia punya lawan2 tu...
patut papa suka tengok....
putri pun suka tengok...
tapi, seperti biasa, tak sampai 5 minit pun putri tengok...
sama macam upin ipin...

dalam banyak2 kartun yang ade kat tv tu,
2 cite ni je yang putri akan berhenti main atau explore rumah bile iklan atau kartun ni kuar kat tv...
begitulah penangan Les Copaque pada putri...
mama sedikit lega sebab putri tak berapa suka layan kartun...
tak de la tv kat rumah tu sentiasa bukak channel kartun...
tapi lega mama tu sikit je...
sebab yang lebih2 layan kartun adalah papa...

huh...

kalau ahad papa tak ot,
memang kartun je la yang papa bukak...
bangun pagi terus bukak kartun...
dari cite dragon ball sampai la cite ultraman...
paling kelakar bile papa tengok ultraman the movie kat channel ceria...
banyak gile ultraman... =)
siap ade kelas untuk ultraman practise...

tu hari ahad...
belum lagi malam2 papa balik keje...
animax pulak yang papa bukak...
em...
mama ingatkan, bila mama tak ajar sangat putri tengok kartun,
bole la mama layan cite2 mama...
tapi tak jugak...
sampai opah pun sound papa...
"hai papa hang ni...malam2 pun bukak kartun...dari kecik sampai sekarang tengok kartun...."
=(....




aiyoyo...dekat nye amoi ni tgk tv!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT