Skip to main content

Putri sudah 11 bulan!


mama tak perasan yang putri dah masuk 11 bulan...
=)
putri dah mula berani tatih...
kalau jalan sambil berpaut tu, memang dah laju sangat...
putri slumber je berlari2 anak sambil berpaut...
mama pulak yang cuak takut putri jatuh terhantuk kepala (depan atau belakang)...
belum lagi kalau putri 'perasan' yang mama papa nak kejar putri...
lagi laju putri lari2 anak...
ish..ish...

bile nak duduk dari berdiri,
putri dah pandai perlahan2 bengkok kan kaki dan duduk...
opah tak abis2 pesan...
"putri..jatuh nanti..."
"putri...jangan pegi situ...jatuh...."
em...
opah asyik sebut jatuh je...
bukan ke selalu sebut tu 1 doa?
mama cuba elakkan sebut jatuh...
tapi mama selalu sebut,
"putri...be careful..."
"putri...jalan pelan2, duduk pelan2..."
=)

gigi atas putri dah tumbuh 1...
baru keluar 2mm kot... ;)
tapi alhamdulillah, putri tak menggigit bile nenen...

actually, mama dah stop perah kat office...
mama agak penat la awal2 pregnant ni,sayang...
so waktu lunch mama selalu habiskan masa dengan baring2...
tapi alhamdulillah, susu mama masih banyak...
bile balik keje, memang dah keras...
sampai mama paksa putri hisap walaupun putri dah minum susu...

mama sangat sedih masa mula2 mama sendiri bagi susu tepung pada putri...
sangat2...
tapi bile mama fikir2 balik,
putri sekarang ni pun dah start makan macam2, minum macam2...
mama fikir, same je kalau mama bagi putri minum nutrigen ke, air milo ke..
tu sume pun susu yang diproses,kan...
asalkan, putri masih mahu minum susu mama...
asalkan, putri mama sihat...
asalkan perut putri bulat, peha putri montok, lengan putri gebu, dan pipi putri tembam...
cukup lah...

mama sangat busy kat office walau ada 3 orang amoi membantu...
nak ajar trainee, bukan senang...
mama nak explain bagi faham pun, amik masa...
baik mama buat sendiri...
tapi, sebab mama memang tak de mood berkerja,
mama buat keje sikit2 je...
mama asyik nak tulis diary je sekarang ni...
em...
nampak nye,
lagi 7+ bulan la putri kene baca mama bebel ni...
;)

next week balik melaka...
yey!

putri dah berdiri dengan sendiri... =)

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT