Skip to main content

seronoknya hari ahad bila....

putri tak rela bergambar dengan mama...cit!
 
hujung minggu kita tak macam orang lain...
sabtu mama keje half day, papa cuti...
papa harus jaga putri...
mama balik keje tgh hari, tentu lah kami rasa penat...
mama penat bekerja, dan papa penat jaga putri...
so selalu nye, petang2 sabtu, bile putri tido, kami pun tido...haha ;P
petang2 lepas asar, kita kuar jalan2...
sama ada cari barang2 dapur atau saje2 window shopping....
selalunye tak lame...
hujung2 asar sampai maghrib je...
sebab, esoknye papa harus ot...
haruslah balik awal sbb papa kene tido awal...
jadinye,bile hari ahad papa harus keje,
penat lah mama uruskan sume sorang2...
walau penat mana pun mama,
mama mesti setelkan keje2 sebelum papa balik...
walau pun terpaksa masak sambil dukung putri atau guna carrier...
sebab no 1,
mama tak suka bile papa balik kerja rumah bersepah atau mama baru sibuk2 nak masak...kalau mama masak, mesti la papa yang kene jaga putri,kan? tentu papa penat...so mama tak nak tambah penat papa...
sebab no 2,
mama nak bile papa balik keje, mama dapat duduk2 sebelah papa, sambil sembang2 dengan papa n sambil same2 tgk keletah putri mamapapa ni...

sebab tu mama rasa sangat2 best bile ahad papa tak kene ot... =)
mama bole bangun lambat2...
mama bole masak n kemas rumah sbb papa bole jaga putri...
dan yang penting, kita dapat spend masa kita bertiga je kat rumah sendiri... =)
mama jugak rasa kurang penat dari selalu-bile papa kene ot-...
sbb, papa tolong mama uruskan kerja2 rumah n mama ade sikit masa untuk tido di siang hari.... hehe...

dah la sabtu malam ahad tu, papa yang siapkan makan malam...
entah nape mama rasa penat sangat...
maghrib tu putri dah penat main n nak tido...
memang tugas mama lah tido kan putri...
alih2, mama pun tertido...
mama terjaga nak solat maghrib...
lepas solat, mama ckp dkt papa, "penat la..."
papa pun jawab, "penat tido la...."
mama pun ape lagi, sambung tido sebelah putri...ekeke...
bile putri terbangun, mama pun bangun...
makan malam papa dah siap hidang...
papa tgh tunggu mama bangun...hihi...
lepas makan, mama tak sempat nak anta pinggan kat dapur,
putri mula 'berpancaragam' balik...
terus la mama bawak putri depan tv n main2 dgn putri...
sementara papa kemas kan meja makan.... #)
bahagianya kalau selalu macam tu...hihi...

papa putri memang macam tu...
sangat rajin tolong mama kat dapur...
mama bersyukur sebab di jodohkan dengan papa,
seorang yang sgt sabar dengan mama....
tak mungkin ade orang yang sesabar dia untuk layan sikap mama...
semoga, ikatan mama papa berpanjangan hingga akhirat
dan di kurniakan keluarga yang besar...
putra putri yang ramai....
amin ya Allah....

berpacaran...

2 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.