Skip to main content

sabtu ahad...

sabtu
kita pergi taiping sebab papa ade appointment tukar spring kereta...
putri tgh tido, mama angkut jugak bawak pegi...
hujan selebat-lebatnya kat sana...
rupa2nya, tak bole nak tukar spring sebab tukar spring tu cuma buat pada isnin sampai jumaat je...
orang kerete ingat, kita datang nak servis kereta...
huh...
dah la duit tengah kritikal...

putri test drive

lepas tu, tak terus balik kampung...
kita jalan2 tesco n taiping sentral kejap...

mama cayang putri...

kene bawak mainan putri untuk buat putri bole duduk lama2 sikit...

alahai....kenapa putri sangat comel di mata mamapapa???...

"yes! memang putri comel!..."

papa pun cayang putri....


ahad
papa kene ot hari ni...
tengah hari papa balik kejap, pegi kenduri kawan papa...
sian papa kelam kabut...
balik dari kenduri, putri tido...
mama join sekali sebab mama kene selsema pulak pagi tadi...
tak larat rasanya nak buat apa2...
tapi mama join kejap je,pastu mama bangun solat, masak nasi,goreng ayam n kemas rumah sikit2...
putri terbangun n terus nangis sebab tak de sape2 kat sebelah putri...
terus putri nangis teruk2...
mama bg nenen pun putri tak nak...
mama dukung jalan2 pun putri nangis jugak...
mama bg puting,putri diam sekejap...
tak sampai 1 minit putri nangis lagi...
setengah jam jugak la putri nangis tu...
entah apa yang putri tak selesa...
o ye...dah seminggu putri tak buang air besar!
kentut dah berkali2, siap lawan2 dengan papa...
ish...tak sopan sungguh!
last2, mama paksa putri tido...
putri tido dalam sedu...
sian anak mama...
mama pun join lagi tido...hihi...

kali ni putri bangun, putri ceria...
lega hati mama...

maghrib kene amik opah...
mula2 ingat, mama n putri yang kene amik opah sebab papa kata dia balik lambat...
tapi,sempat papa balik sebelum opah sampai...

o...mama tak masak lagi...
balik dari amik opah, papa dah nk singgah kedai beli lauk...
sebab mama betul2 tak larat...di sebabkan selsema ni..
tapi opah kata, tak pe,biar dia masak...
sampai rumah, opah terus masak...
mama susukan putri sampai mama tertido same putri....
ish...lagi sekali? actually, 4 kali la mama join putri tido hari ni! hihi...

mama tersedar bile papa kejut ajak makan...
papa kata,
"bangun, jom makan....nanti sambung tido balik..."
=)
entah kenapa hati mama berbunga2...haha...
owh...papa kupaskan sekali kelapa muda...
sebab papa tau mama suka air kelapa...
#)

mama tak tau nak cakap apa...

kalau abang baca blog ni,
terima kasih abang n mak...
semoga kalian sentiasa mendapat rahmat Allah...

nak tengok tv...
sambil tolong mama lipat baju...
ish...macam banyak pulak..
tak jadi lah!
2 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.