Skip to main content

Putri membesar dengan titisan susu yang sangat mahal!

Sebelum lahirkan Putri,mama punya impian nak susukan Putri dengan susu yang paling mahal sekali iaitu susu mama...
branded tau! =)
Mama tak punya experience nak susukan baby...(of course la,kan...)
Cuma berbekalkan azam yang kuat serta sokongan dari nenek dan mak ngah Putri serta bacaan dari blog2 mereka yang senior,mama berjaya juga capai azam mama hingga hari ini...
Hingga Putri hampir 8 bulan kini...
Tapi sayang,maafkan mama sebab mama tak cukup ilmu masa mula2 dolu...
Mama tak buat stok susu yang banyak untuk Putri..
Susu Putri umpama kais pagi makan pagi,kais petang makan petang..
Maka,tercampur jua lah susu formula bile Putri terbanyak minum hari tu atau mama terkurang perah susu Putri... =(
Sangat sedih...tapi...mama bangga dengan Putri...
Sebab,Putri me'reject' sume susu2 formula yang mama dah cuba bagi Putri...
Susu mama jugak yang sedap,kan? =)
Di sebab kan itu,mama masih berusaha keras untuk memerah susu Putri masa mama kerja dan korbankan masa lunch mama (untuk pegi shopping2 ke) semata2 untuk Putri... =)
Dan malam2 mama,ketika Putri bangun nak susu...
Putri minum sebelah,mama perah sebelah sambil tersengguk2 pejam mata...

ketika Putri berusia 2 bulan...
rambut masih curly... =)


Di saat mama tulis ni,Putri mama berumur 7 bulan lebih,hampir 8 bulan...
Tak sangka sangat cepat masa berlalu...
Putri dah mula berlatih merangkak sejak awal 7 bulan lalu...
Mula2 Putri cuma pandai angkat2 badan masa meniarap...




Lepas tu Putri mula pandai angkat2 punggung...
 





Lepas tu Putri cuba angkat2 kaki n punggung...







Bile dah berjaya angkat kaki n punggung,Putri cuba angkat sebelah tangan dan cuba imbangkan badan Putri dengan sebelah tangan...
mama paling suka part ni... ;)




Tapi,tangan Putri masih tak bergerak2...huhu...
So,tiap kali Putri angkat punggung n kaki,Putri cuma bergerak ke belakang je...
Dan sesekali,tersembam kepala...hehe...
 Dan kadang2,menangis.... =)
 Nangis je keje dia... =)

Bile Putri dah bole imbangkan badan dengan sebelah tangan,Putri cuba2 nak duduk pulak..
Banyak kali dah Putri tersembam kedepan n kebelakang..hihi...
Akhirnye,kuat jugak anak mama ni duduk -tapi masih perlu di'support' dan dah pandai imbangkan badan...
Tak tersembam lagi... =)

Bile penat berlatih merangkak dan duduk,Putri berehat sebentar...




Ooh ye...gigi bawah Putri dah tumbuh 1...


Sangat senang nak minta Putri tunjukkan gigi... =)


Hanya dengan titisan susu mama, Putri mama sihat dan semakin aktif untuk cuba sesuatu yang baru...
Inilah yang dinamakan kuasa Allah...
Tiada yang lebih hebat selain susu mama,ciptaanNya...
3 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT