Skip to main content

Berapa Kalori Ais Krim.

Pada satu pagi ahad yang hening, habibi whatsapp kak bee satu poster ni.


kak bee pun order lah..
Choc stick.
Choc cone.
Flower cup.

😁😁⁠⁠⁠⁠

lepas tu habibi senyap seribu bahasa.
jawab okey pun tak.
apa pun tak.

so..kakbee pun jalani lah hidup hari ahad macam biasa.. 😉

hari ahad, sepatutnya habibi balik awal.
tapi lewat pulak ahad tu.
tunggu punya tunggu, dengar bunyi moto masuk garaj..

"yey! yey! abang balik!!!"
jerit kak bee dalam hati.

serius tau...nikmat paling nikmat bagi seorang suri rumah adalah apabila suami balik dari kerja..
haha...over kan kak bee.. 😜

habibi masuk rumah..
plastik beg besar kiri kanan..

kak bee kat dapur masa tu, tertanya2..
"eh...abang bawak apa tu?"
- yang ni, nikmat kedua bagi seorang suri rumah apabila suami balik kerja bawak something untuk isteri n anak2..walaupun hanya seplastik pisang goreng, mak aiii...nikmat sangat rasa...
senyum sampai tinge... 😀

rupa2 nya..habibi beli lah ais krim yang kakbee order tu...hehe..
tak sangka jugak sebab rasa banyak bebeno yang kak bee order tu.
last time, habibi kirim kat member dia, sekotak choc stick.
tu pun rasa banyak dah sebab sekotak tu pun ada 30 batang.
ni..kalau kira total, berbatang2, berkon2 dan bercup2 ni...
pastu ada extra pulak habibi beli... 😱😱

pesta ais krim lah kekanaks ni..
eh..mamapapa sekali lah.. mana aci kekanaks je yang makan...


makan tu makan jugak.
tapi, jangan lupa check kalori ye kak bee oiii...
bulan puasa memang kerempeng sebab puasa.
dah abis puasa, abis di balun semua..
sila insap n buat detox shaklee...
👆👆👆
nasihat untuk diri sendiri..😉

okey..jom kita check.
ni yang kak bee jumpa kat google.



yang ni pulak, ais krim yang kak bee beli.
yang cup dah setel, tak sempat check.

choc cone.

choc stick



mak aii...choc cone sampai 299 kcal kalori 😱😱😱
choc stick 181 kcal kalori..


okey..kak bee insap sesengat ni.
selama ni tak check pun.
ni sebab nak share pasal pesta ais krim baru kak bee check..

anyway, company ais krim ni kerap jugak buat promotion ni.
bagi kak bee yang ramai rakyat jelata dalam rumah ni, agak berbaloi la..
contoh, sekotak choc stick, ada 30 batang. harganya rm18.
sebatang tu hanya 60 sen je...
haa...tak ke rambang mata...haha

Mulai hari ni, kak bee akan control pengambilan ais krim dalam rumah ni.
💪💪💪

kene join Detox Shaklee nampaknya...
untuk maintain berat dan bentuk badan zaman pesta muda mudi.. 💃💃

next entry kak bee share tentang Program Detox Shaklee, okey..

oh ye..kalau nak tahu bila next promotion wonderful ais krim, add fren FB kak bee ye...
klik je link FB kat sebelah kanan ni.. 👉👉
kalau kak bee dapat info, cecepat kak bee share kat FB, k..





love,
 zura bahar 
 Pengedar Sah Shaklee. 

 Order atau keahlian Shaklee? 
whatsapp 016.595.2771 
 --------------- 
 kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT