Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2017

Little Haji Putri Natrah

Tahun ni, LC buat program yang sangat best. Little Haj Program. Masa ticer bagitau ada program ni, kids dah excited dah.. masa tu belum tau tarikh, tapi dah tau bulan 7. so kami ni asyik lah sebut yang adik nak pegi haji bulan 7 ni.. kakak putri pun excited sama walaupun dia tak pergi. 😉
bila dah keluar tarikh, eh..terkena pulak time nenek n atuk datang rumah. tapi sempat lah natrah main2 dengan sepupu2 dia. sebab, natrah kene tido kat sekolah pada hari ahad malam isnin tu. malam yang kitorang pergi bulatan amanjaya.  tu yang natrah tak join tu..
masa nak hantar natrah ke sekolah, sayu sangat tengok muka dia. macam nak nangis je. mamapapa pun rasa syahdu gak. bukannya adik tak pernah berjauhan dengan mamapapa. adik selalu je ikut opah balik kampung. tapi kali ni, maybe sebab nak tinggalkan adik dengan orang yang bukan keluarga. feeling nya lain macam sikit. tapi mamapapa percaya, Allah akan jaga adik, kawan2 dan ticer2..
esoknya, around jam 3 petang, adik dah balik sekolah dah... alhamdulillah... lega m…

VVVIP Datang Rumah.

wahh..VVVIP datang rumah.. siapakah? siapa lagi vvvip dalam hidup kak bee kalau bukan mak ayah kak bee..
beberapa hari sebelum mak kabo nak datang ipoh, kak bee dah terasa2 nak mak datang rumah. kiranya macam, kak berharap sangat mak datang. tapi kak bee tak suarakan pun hasrat hati kak bee. kak bee simpan sengsorang. sebab kak bee tahu, bukannya dekat melaka - ipoh. ongkos pun perlu diambil kira. sampai lah satu hari tu, kak bee call mak. mak bagitau yang mak nak turun KL, pergi open house pakcik kak bee. lepas tu mak plan nak ke ipoh.. wahh... berjoget kak bee dalam hati.. 💃💃💃
sepanjang ahad tu, kak bee gigih masak memasak dari breakfast, lunch sampai lah dinner. kalau ikutkan kudrat, memang nak beli je. tapi kak bee nekad kali ni kak bee nak masak2 untuk mak ayah. selama ni, mak lah bertungkus lumus sediakan makanan untuk kak bee dan adik beradik. takkan sehari dua mak datang rumah, kak bee tak boleh nak masak,kan? 😉 tapi esok nya, pengsan kak bee...haha.. terus kene selsema tanda tak cukup …

Entry Buat Siera.

haa...special entry kali ni sebab dedicated spesel buat anak shaklee kak bee yang sorang ni.. siera namanya...
kitorang sama sekolah menengah. kelas lain2. asrama pun lain2. tapi of course lah kenal antara satu sama lain... 😊
dipendekkan cerita, siera adalah anak shaklee pertama kak bee. beliau beli set menyusu shaklee. then beli ESP dan daftar ahli sekali.
masa tu siera baru melahirkan anak kedua beliau, ummar. siera sangat stress dengan baby ummar yang agak mencabar untuk dijaga sampai menjejaskan production susu ibunya.. disebabkan masa tu kak bee baru menjebakkan diri dalam bisnes shaklee n kak bee pun ada sharing2 tentang set menyusu shaklee, siera pun tekad nak cuba..
siera cuma beli trial pack je masa tu. zaman tu kami ada buat trial pack. dengan izin Allah, alhamdulillah, susu ibu siera meriah. siera rasa lebih bertenaga n wajahnya berseri2 walaupun selalu berjaga malam menyusukan ummar. syukur sangat2..kak bee tumpang happy...😊
lepas tu, siera pun join member dan terus buat bisnes shaklee …

Rumah Terbuka Little Caliph Tadika Mesra Qaseh.

Teruja tahun ni dapat jemputan Open House kat tadika putris. 😍😍
Tak banyak kak bee nak cerita. Just enjoy the photos lah ye. Gambar pun tak banyak, sebab putra fauzan meragam sikit malam tu.. 😊
Ye..saya meragam malam tu.. 😄
Meriah..dengan lagu raya nya..juadah sedap2..gigih ticers masak sendiri semua.. Salute lah.. 😊
Putris dan rerakan.
Putri nailah nak sekolah sini jugak ke nanti?
Kids with ticer ira. Ticer kakak putri yang pertama sekali. Lemah lembut sangat orangnya. Kids semua sayang ticer.. 😊
Kami nak bergambar jugak.. 😄
Natrah bersama salah seorang besfren dia, hana.
Natrah bersama ticers yang selalu jemput dia di pintu pagar. 😊
Putris happy sangat jumpa kengkawan. Papa putris pun relax je tak rushing nak balik.. 😊 Mama putris je yang nak balik cepat sebab dah penat. Nak tido..haha
love,   zura bahar   Pengedar Sah Shaklee. 
 Order atau keahlian Shaklee?  whatsapp 016.595.2771  ---------------  kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info

8 Kelebihan Detox

Kak bee percaya anda semua tahu yang detox adalah satu cara untuk membuang toksin dalam badan. Bahayanya kita biar toksin dalam badan sampai tahap boleh menyebabkan penyakit kronik seperti kanser tau. So..hati2 semua.. Pastikan badan kita sentiasa 'bersih' dari toksin. Kenapa kita nak kene buang toksin2 ni selain dari untuk hindar penyakit2 kronik? Tubuh yang kurang toksin jugak dapat membantu organ kita ni berfungsi dengan baik.
TAHUKAH ANDA! Membersihkan tubuh anda daripada toksin yang tidak sihat dan menambahnya dengan nutrien yang tepat akan mencetuskan sensor di otak anda supaya anda menginginkan makanan berkhasiat.
woooww! best sangat fakta tu.. Bila badan kita sentiasa bersin dari toksin dan kita sentiasa amalkan nutrien yang sihat, kita lebih gemar mengunyap makanan yang sihat2 saje... emmm...best! best! 😊
Okey..now kak bee share, apakah kelebihan2 detox ni?
No1. WEIGHT LOSS. wahh..ini tentulah idaman kebanyakkan wanita, betul kan? 😊 kak bee percaya, jauh disudut hati wanit…

8 Khasiat Lobak Ungu.

* Anti oksida yang melindungi badan dari pelbagai penyakit.
* Anti radang untuk melegakan arthritis atau sakit sendi.
* Mengurangkan risiko kanser. Membantu melawan kanser bagi pesakit kanser .
* Melawan virus atau bakteria yang mudah berjangkit.
* Mengandungi vitamin A bagi mengelakkan arteri tersumbat yang menyebabkan strok.
* Mengandungi vitamin B,C dan E untuk merendahkan paras kolestrol.
* Merawat masalah usus,penghadaman,tonsil dan sembelit.
* Merendahkan tekanan darah,stabilkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit kencing manis.
Banyak kan khasiatnya..;-)..Jom makan lobak ungu dengan cara yang lebih mudah iaitu...consume sesudu kecil VIVIX! 😊

love,   zura bahar 
 Pengedar Sah Shaklee.   Order atau keahlian Shaklee?  whatsapp 016.595.2771  ---------------  kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info

Adakah Anda Perlu Jalani Program Detox Shaklee.

Haa..seperti tajuk entry kak bee kali ni, jom kita buat check list di bawah ni.. Adakah kita perlu jalani program detox shaklee?

Kalau banyak ✔ nampak gayanya memang kene lah buat Detox Shaklee. Sebab, tu tandanya badan kita banyak toksin. Bahaya tau toksin banyak dalam badan ni. Memacam penyakit boleh datang. Kalau tak mo buat, ce cuba sakit. Masa tu baru sedar betapa besarnya nikmat sihat tu. 😊


love,   zura bahar   Pengedar Sah Shaklee. 
 Order atau keahlian Shaklee?  whatsapp 016.595.2771   ---------------  kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info

Tumbler Coral Orange Limited Edition istimewa buat Ahli Baru.

Cantik nya.. 😍😍

Kalau anda berminat,
Ikuti 3 langkah mudah ini untuk memilikinya!

1. Daftar ahli.
2. Buat pembelian sebanyak 100uv.
3. Anda layak miliki tumbler ini dengan hanya RM19.08. 👏👏👏😊😊 (harga asal rm33.90).
.
Promosi sah sehingga 31 Ogos 2017.
Grab now!!
Whatsapp kak bee untuk dapatkan nya, okey! 😊👍

love,
 zura bahar
 Pengedar Sah Shaklee.

 Order atau keahlian Shaklee?
whatsapp 016.595.2771 ---------------
 kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info

Berapa Kalori Ais Krim.

Pada satu pagi ahad yang hening, habibi whatsapp kak bee satu poster ni.

kak bee pun order lah.. Choc stick. Choc cone. Flower cup.
😁😁⁠⁠⁠⁠
lepas tu habibi senyap seribu bahasa. jawab okey pun tak. apa pun tak.
so..kakbee pun jalani lah hidup hari ahad macam biasa.. 😉
hari ahad, sepatutnya habibi balik awal. tapi lewat pulak ahad tu. tunggu punya tunggu, dengar bunyi moto masuk garaj..
"yey! yey! abang balik!!!" jerit kak bee dalam hati.
serius tau...nikmat paling nikmat bagi seorang suri rumah adalah apabila suami balik dari kerja.. haha...over kan kak bee.. 😜
habibi masuk rumah.. plastik beg besar kiri kanan..
kak bee kat dapur masa tu, tertanya2.. "eh...abang bawak apa tu?" - yang ni, nikmat kedua bagi seorang suri rumah apabila suami balik kerja bawak something untuk isteri n anak2..walaupun hanya seplastik pisang goreng, mak aiii...nikmat sangat rasa... senyum sampai tinge... 😀
rupa2 nya..habibi beli lah ais krim yang kakbee order tu...hehe.. tak sangka jugak sebab rasa banyak be…