Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2016

Pengalaman Ngeri Ketika Menyusukan Bayi.

Assalamualaikum n hi mommies.. Lama tak bersiaran disini. InsyaAllah hari ni saya nak share 1 pengalaman ngeri yang saya tak sanggup nak hadapi lagi ketika menyusukan bayi.
Anak no 3 saya, putri Nailah masih menyusu lagi. Dia berkongsi susu dengan putra Fauzan, si baby bongsu. ;) Bukan tak nak wean off Nailah, memang nak. Tapi pujukan dia (tangisan) sungguh meruntuh qalbu si ibu ini. Tak daya saya nak keraskan hati. Actually boleh je saya guna kaedah letak2 benda kat area 'kilang susu'. Saya je tak rajin nak buat. Sebab banyak lagi kerja lain boleh buat..hihi.. Lagipun, sebenarnya, bila Nailah tak hisap, kilang susu cepat engorged!  Kilang susu dah biasa produce untuk 2 baby. Tetiba seorang baby je yang minum.  So, demand terlebih and everytime Fauzan hisap, dia tersedak sedak. Pastu, still banyak lagi susunya. Jenuh... Abis baju bau susu.. Masam le.. Cemana nak peluk suami.. ;p
Okey... pengalaman ngeri itu bermula apabila saya tak beli Ostematrix. Sejenis pil kalsium Shaklee. Boleh kata…