Skip to main content

Berhenti memberi alasan.

Assalamualaikum..long time no see... ;)

Ada suatu ketika, rajin sesangat update blog..
Lebih kurang 5 bulan yang lalu..
The truth is, waktu tu dalam pantang..
Makan minum anak2, ada yang menjaga..
Masa saya cuma perlu spend kat baby je.
Tu yang baaaaaaaaanyak sesangat masa sampai boleh layan cinetron kat utube...hehe...

Lepas tu..
sejurus je abis pantang, terus kene uruskan semuanya sendiri.. :)
Tak menang tangan.
Mana nak uruskan bisnes.
Mana nak uruskan kerja2 rumah-masak-basuh kain-sidai kain-lipat kain-sapu rumah-mop rumah-etc
Mana nak layan anak2..Semuanya belum sekolah rendah pun..sikit2 mak...sikit2 mek..

Bila malam menjelma, kepenatan dah tahap maksima.

Hey! kata makan shaklee...penat jugak kerrrr?

of course lah penat...badan kita ni ada limitnya untuk bekerja.
makanlah lah 'ubat kuat' apa sekalipun, kita still kene tidur dan rehat.
dan disebabkan itu lah, bila memalam nak tidurkan yang si anak bongsu ni, menyusukan sambil baring, mata si mama pun turut sama berlabuh... :)

begitu lah rutin saya sejak akhir2 ni..
berkali2 berusaha untuk adjust waktu sebaik2nya di siang hari untuk kerja2 rumah, anak2 dan bisnes..
tapi saya still tak dapat buat kesemuanya secara serentak.
saya kene juga kurangkan masa tidur saya untuk bekerjaya.
sebab waktu tu je yang ada untuk fokus pada kerja.
siang2 hari saya, saya perlu spend banyak masa untuk keluarga terutama anak2.

cukup-cukup lah zura oiii bagi alasan kerja rumah n anak2 untuk fokus pada bisnes.

STOP IT RIGHT NOW, OKEY!!!

keselesaan itu bisa membunuh mu!!
ye...saya kini agak selesa dengan keadaan sekarang dan saya akui, sedikit demi sedikit keadaan saya sedang MEMBUNUH saya.


---
---------------------------



---------------------------

love, 
 zura bahar 
 Pengedar Sah Shaklee. 

 Order atau keahlian Shaklee? 
whatsapp 016.595.2771 
 --------------- 
 kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT