Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

Berhenti memberi alasan.

Assalamualaikum..long time no see... ;)
Ada suatu ketika, rajin sesangat update blog.. Lebih kurang 5 bulan yang lalu.. The truth is, waktu tu dalam pantang.. Makan minum anak2, ada yang menjaga.. Masa saya cuma perlu spend kat baby je. Tu yang baaaaaaaaanyak sesangat masa sampai boleh layan cinetron kat utube...hehe...
Lepas tu.. sejurus je abis pantang, terus kene uruskan semuanya sendiri.. :) Tak menang tangan. Mana nak uruskan bisnes. Mana nak uruskan kerja2 rumah-masak-basuh kain-sidai kain-lipat kain-sapu rumah-mop rumah-etc Mana nak layan anak2..Semuanya belum sekolah rendah pun..sikit2 mak...sikit2 mek..
Bila malam menjelma, kepenatan dah tahap maksima.
Hey! kata makan shaklee...penat jugak kerrrr?
of course lah penat...badan kita ni ada limitnya untuk bekerja. makanlah lah 'ubat kuat' apa sekalipun, kita still kene tidur dan rehat. dan disebabkan itu lah, bila memalam nak tidurkan yang si anak bongsu ni, menyusukan sambil baring, mata si mama pun turut sama berlabuh... :)
begitu lah ru…