Skip to main content

Let bygones be bygones.

Assalamualaikum w.b.t

lama sangat2 rasanya tak 'hidup' kat sini..
tempat perkongsian saya tentang hidup saya dan anak2..

saya masih ingat sebab musabab saya berhenti 'seketika' hidup kat sini..
sebab masa tu saya ada job 3D..
terlalu sibuk siapkan job tu sampai bersawang terus blog ni...

baaaaaaaaanyak sangat yang terjadi dalam tempoh 4 bulan blog ini tidak hidup.
antara perkara paling 'besar' yang saya alami adalah, saya dan 3 orang anak saya accident.
masa tu cuti sekolah bulan 12.
anak sulong saya patah ibu jari kaki.
saya dan 2 orang anak lain, alhamdulillah tak de apa2...
saya agak trauma juga, berbulan2 tak drive.
anak2 pun sama tapi diorang punya trauma tak macam trauma pun...
masa baru2 jadi kerap tanya saya kenapa mama langgar orang, kenapa itu, kenapa ini..
sekarang tak tanya dah la..
tapi, tiap kali papa diorang emergency break, diorang akan sebut pasal accident..
"nasib baik tak accident..." 
"kalau accident kete berasap lah...." 
masa accident tu, hentaman sangat kuat sampai air beg depan 2-2 keluar dan berasap..asap aircond..
itu lah yang diorang selalu sebut...
sebab diorang dah dapat gambaran macam mana keadaan bila accident.
phsyco betul diorang ni...
kalau boleh memang saya tak nak ingat dah detik tu....

keadaan kerete sangat teruk..
sampai sekarang masih kat worksyop..
insyaAllah lagi seminggu siap lah tu...
dah masuk body part untuk repair...

tu cerita yang dah lepas...

...

cerita yang belum lepas, saya sekarang sedang menanti detik kelahiran baby ke 4...
(^_^)v

syukur atas rezeki ini..
actually, due date nye bulan 4..
tapi sekarang dah masuk 37w.
last week doc scan, doc kata baby dah turun n anytime boleh keluar..
saya pun dah ada rasa contraction ni..
tapi belum regular n belum kerap lagi..
2 hari ni saya terlalu 'push' untuk baby keluar...
sebab rasa tak larat betul dah nak bawak perut..
besarnya luar biasa padahal berat baby normal je...
last week punya scan, 2.6kg..
saya tak dapat fokus untuk buat apa2 pun..

tapi saya lupa, itu semua kerja Allah...saya tak patut buat kerja Allah...
saya sepatutnya teruskan kehidupan saya seperti biasa...
buat kerja2 saya yang diamanahkan oleh Allah dan diri sendiri..
sebab tu lah hari ni saya bersemangat nak update blog.. (^_^)v
baru nak sedar diri..hehe...

okey lah...azan subuh dah berkumandang..
masa untuk dating dengan Allah....

jumpa lagi next entry!!! insyaAllah..



love, 
 zura bahar 
hotline: 016.595.2771 
--------------- 
kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.