Skip to main content

Bersediakah Nailah Menjadi Kakak.

Menanti detik kelahiran memang mendebarkan saya.
walaupun ini kali ke 4 melahirkan, ia tetap mendebarkan..

cuma kali ni, kalau boleh bila pergi hospital check bukaan, saya nak terus ke labor room..
tak mo kene tahan wad dulu macam sebelum2 ni..
bukan apa..kalau saya masuk wad, macam mana pulak lah keadaan anak2 kat rumah.
tambah2 lagi baby Nailah.
Nailah masih baby lagi..belum 2 tahun lagi...
masih menyusu badan...
tu yang rasa berat nak gi hospital check selagi belum ada tanda2 yang nyata macam turun air ketuban atau turun darah...

contraction saya masih tahap main2 saya rasa...
kadang2 kerap n konsisten setiap 15-20 minit..
pastu tiba2 lama tak rasa..
pastu nanti, rasa pulak...
sabo je lah kan....hehe..
.
persoalannya, bersediakah Nailah menjadi kakak?



kalau tengok kat gambar, insyaAllah bersedia dah tu... ;P
memang dah praktis suruh dia bagi tidur anak patung, tepuk anak patung, dukung anak patung dll..
tapi emosi dia macam mana?
emmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........

nampak tu panjang nye em saya..
kalau throwback masa zaman putri dan natrah dulu,
jarak umur diorang pun lebih kurang sama macam Nailah n baby baru ni...
tapi masa tu, Putri memang dah nampak sangat sukakan baby dan boleh jaga baby...
bila Natrah keluar, memang Putri saaaaaaayang sangat kat Natrah..
tak kacau atau 'dengki' pun dengan Natrah..
Putri memang suka sangat2 dengan baby walaupun dia sendiri masih baby...

tapi Nailah ni...
setakat 2-3 hari ni, beliau dah mula mengamuk dengan amukan yang sukar dipujuk lagi..
menangis mengamuk tak kira tempat..
kat rumah of course.
kat dalam kereta of course.
kat aeon pun of course.
just because beliau tak dapat apa yang beliau nak.
beliau akan menangis mengamuk sungguh2 sampai beliau dapat jugak apa yang beliau nak tu..
fuhhh...mencabar sungguh sebab beliau bukan begitu  sebelum ni...
saya dan habibi setakat ni alhamdulillah faham gangguan emosi beliau ni...
faham yang beliau semakin hampir dapat adik..
faham yang beliau masih terlalu baby untuk dimarahi...
beliau baru 18 bulan hidup dibumi ini!!

oh Nailah...


tapi saya percaya, bila adik baby keluar nanti, all is well....
insyaAllah...
setiap yang berlaku itu adalah rancangan terbaik dari Allah buat kita.
Allah dah aturkan cantik2 untuk kita..
kita just buat kerja kita untuk teruskan hidup ini dengan sabar dan kuat....
insyaAllah...all is well....:)

-------
buat ibu2 hamil yang masih mencari2 'ubat bersalin/pantang', saya syorkan ibu2 cuba pula 
'Confinement Set Shaklee'.

‪#‎confinementsetshaklee‬ merupakan ‪#‎ubatbersalin‬ yang berasaskan tumbuh-tumbuhan semulajadi.
.
Dijamin selamat dimakan walaupun anak anda dihidapi ‪#‎demamkuning‬
.
98% ibu-ibu dalam pantang mengakui bahawa,
Confinement Set Shaklee ini dapat berikan mereka kesan2 berikut:
+ LUKA CEPAT SEMBUH.
+ LEBIH BERTENAGA.
+ MUDAH BUANG AIR BESAR.
+ MEMUDARKAN STRECH MARK.
+ TIDAK STRESS.
+ DAPAT SUSUKAN BAYI DENGAN SUSU IBU.



hubungi saya untuk dapatkan Set Bersalin Shaklee ibu2 ya... :)


love, 
 zura bahar
 hotline: 016.595.2771 
--------------- 
kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.