Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2016

Bersediakah Nailah Menjadi Kakak.

Menanti detik kelahiran memang mendebarkan saya. walaupun ini kali ke 4 melahirkan, ia tetap mendebarkan..
cuma kali ni, kalau boleh bila pergi hospital check bukaan, saya nak terus ke labor room.. tak mo kene tahan wad dulu macam sebelum2 ni.. bukan apa..kalau saya masuk wad, macam mana pulak lah keadaan anak2 kat rumah. tambah2 lagi baby Nailah. Nailah masih baby lagi..belum 2 tahun lagi... masih menyusu badan... tu yang rasa berat nak gi hospital check selagi belum ada tanda2 yang nyata macam turun air ketuban atau turun darah...
contraction saya masih tahap main2 saya rasa... kadang2 kerap n konsisten setiap 15-20 minit.. pastu tiba2 lama tak rasa.. pastu nanti, rasa pulak... sabo je lah kan....hehe.. . persoalannya, bersediakah Nailah menjadi kakak?


kalau tengok kat gambar, insyaAllah bersedia dah tu... ;P memang dah praktis suruh dia bagi tidur anak patung, tepuk anak patung, dukung anak patung dll.. tapi emosi dia macam mana? emmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........
nampak tu panjang nye em saya.. kalau throw…

Let bygones be bygones.

Assalamualaikum w.b.t
lama sangat2 rasanya tak 'hidup' kat sini.. tempat perkongsian saya tentang hidup saya dan anak2..
saya masih ingat sebab musabab saya berhenti 'seketika' hidup kat sini.. sebab masa tu saya ada job 3D.. terlalu sibuk siapkan job tu sampai bersawang terus blog ni...
baaaaaaaaanyak sangat yang terjadi dalam tempoh 4 bulan blog ini tidak hidup. antara perkara paling 'besar' yang saya alami adalah, saya dan 3 orang anak saya accident. masa tu cuti sekolah bulan 12. anak sulong saya patah ibu jari kaki. saya dan 2 orang anak lain, alhamdulillah tak de apa2... saya agak trauma juga, berbulan2 tak drive. anak2 pun sama tapi diorang punya trauma tak macam trauma pun... masa baru2 jadi kerap tanya saya kenapa mama langgar orang, kenapa itu, kenapa ini.. sekarang tak tanya dah la.. tapi, tiap kali papa diorang emergency break, diorang akan sebut pasal accident.. "nasib baik tak accident..."  "kalau accident kete berasap lah...."  masa accident tu…