Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

Selamat ber'tadika' Putri-putri.

Alhamdulillah.. Setelah berhari2 keliru nak hantar putri2 ke tadika mana tahun depan, akhirnya terjawab jugak kekeliruan ku..
Bincang2 dengan habibi semalam, sambil tunjuk list yuran putri untuk tahun depan, habibi decide nak tadikakan diorang kat tempat yang sama. Habibi pun suka tadika lama putri.
Kebetulan hari ni open day untuk pendaftaran murid2 tahun depan, kitorang pun decide untuk daftarkan kedua2 nya hari ni.. Untuk booking tempat, boleh bayar rm500 dulu.. Lepas tu, boleh bayar ansur2 sampai lah bulan 12 nanti. Tak la rasa beban sangat untuk bayar lumpsum.. Alhamdulillah..lega rasanya..

>> 7 tips pertama kali hantar anak ke sekolah<<


InsyaAllah..rezeki anak2 sentiasa ada. Yakin dengan janji Allah... (^_^)

Selamat ber'tadika' ye putri2 mama.. Semoga putri2 lebih erat dan tak gaduh2 lagi lepas ni.. Maybe nak kene teacher yang pesan jugak barulah korang nak dengar cakap, kan.. Kalau dengan mama, cakap sejuta kali pun tak jalan... Sabo je lah... (^_^)
love,  zura bahar  hotline: 0…

Trip to Kelantan & Royal Belum.

ini kali kedua saya ke kelantan. kali pertama ketika darjah 5, ikut rombongan sekolah. sempat gak berkenalan dengan sorang mamat kelantan..haha.. serius! siap pos2 gambar lagi.. gambar dia kat tepi pantai. dolu2 ada simpan lagi gambar dia sampailah gambar2 lama saya abis musnah sebab rumah sewa terbakar dulu.. bukan musnah sebab dijilat api. tapi musnah sebab basah kene air bomba.. :)
kali ni ke kelantan sebab nak hantar rombongan pengantin perempuan, iaitu adik ipar saya.. saya sangat suka perjalanan ke sana.. tambah2 jalan lengang dan tak banyak lori.. smooth aje.. damai menikmati kehijauan, tasik2, sungai2, rumah kampung dan binatang2 liar jugak.. (ternampak bab* hutan!)


tapi sayangnya sedang berlaku pencemaran udara.. jerebu amat tebal sampai menutupi atmosfera..
kalau nampak langit membiru, bukit bukau menghihau, mesti lagi best... :)
panjang perjalanan nye..maklum lah..konvoi 3 kereta.. dan setiap kereta ada baby sebagai penumpang.. tambah2, semua pun 1st timer..so tak tahu apa yang bakal ada kat d…

Selamat pengantin baru adinda ku, Dzulhakim + Shamimi

tanggal 3 oktober,2015... adinda saya Dzulhakim telah selamat diijabkabulkan dengan permasuri hatinya Shamimi.. alhamdulillah.. adik saya nikah gantung. kenduri both sides akan berlangsung pada bulan 12 nanti, insyaAllah..
semua family saya hadir kecuali saya..


agak sedih jugak bila tengok gambar diorang semua.. walaupun zahirnya kami tak nampak rapat dan erat, tak bergurau tepuk tampar, tak share cerita sama2, tapi jauh di sudut hati saya, saya sayangkan adik beradik saya semuanya. kalau boleh, memang nak ada bersama2 mereka pada hari2 penting mereka.. tapi tak de siapa yang mengerti perasaan saya.. tak de siapa yang cuba memahami.. tak apa lah..Allah ada sentiasa bersama saya, mendengar rintihan saya..
okey..tak nak sedey2 k... <--- ucapan untuk diri sendiri...hehe
just enjoy the photos yang saya ambil dari FB adinda saya... (^_^)





Buat adikku Zul dan Mimi.. kak wa doakan kalian sabar dan tenang menjalani hidup berumah tangga.. saling melengkapi kekurangan masing2 dan terima kekurangan masing2 den…

Hari perjumpaan teacher putri dan ibu bapa.

Assalamualaikum n hi... a very2 long time no see...hihi.. bila diri mula busy kat rumah, (urus anak2 dan kerja2 rumah) mula lah badan cepat rasa penat. maklum lah..umur dah masuk 30 an tau.. nak bekerja macam masa umur awal 20 an dulu, memang tak dapat la kan.. walaupun suplemen shaklee ada membantu, rehat tetap kene rehat.. malam2 memang cepat je dapat lelap bila dah baring tu.. :)
banyak nak cerita.. maklumlah..di blog inilah tempat saya meluahkan segala isi hati yang saya suka nak share dengan saudara2 saya yang suka membaca.. :)
start cerita hari ni dulu lah ye... pastu kita throwback...hehe..
hari ni saya jumpa teacher putri. kiranya macam hari perjumpaan guru dan ibu bapa lah.. sepatutnya hari sabtu lepas..3hb oktober..tapi kami ke kelantan hari tu..
so far teacher komen yang molek2 je kat putri.. suka membaca..fast learner..suka bertanya teacher,,suka follow teacher..hehe.. banyak improvement dia dari assessment untuk 1st semester.. (semester ke? tadika pun pakai semester ke?) but still ada keku…