Skip to main content

Girls Day Out.

Dah lama tak bawak putris jalan2 playground n hanging around shopping complex.
Sejak banyak diy projek kat myHome yang papa cuma ada 1 hari je nak buat.
Dan hari nya adalah hari yang selalu kita spend time bersama2.

Semalam, mamapapa bawak girls tengok wayang!!
Dah lama papa berhajat..
Dan akhirnya, terlaksana jua..
Berjaya kah kami menonton wayang berlima sampai habis movie?

Lets check it out !!! ;)


Kami ke ipoh parade.
Ohh..dah lama tak ke sana..
Dulu masa saya bekerja dulu, selalu jugak ke sana..
Sebulan sekali ada kot..
Pergi time lunch, sorang2..
Kadang2 just nak solat zuhur kat sana..

Tu 2 tahun yang dulu.
Last saya pergi, ipoh parade tengah renovation.
Termasuklah surau dia.
Kali ni pegi, wowww...
Cantik dan selesa sangat surau dia..



Haa..baru la high class macam ni..
Seiring lah dengan renovation kat part lain..

Tapi, yang lebih mengujakan saya, dah ada mothercare room.
Sangat selesa dan bersih..
(^_^)
Barulah mama2 senang hati nak breastfeed baby..


Sweet kan tempat mandi baby tu..

Lepas solat, kami terus ke GSC..
Movie start pukul 2.
This is their 1st time.
So, putri tak dapat gambaran lagi panggung wayang tu macam mana.
Mulut tu asyik bebel "mana wayang ni mama"

Masuk je panggung, apa lagi teruja lah diorang.
"Wah..besar nye tv mama..ni ke wayang mama.."
Bila movie nak start, lampu tutup, natrah dengan suara comey nye berkata, "nape tutup lampu papa?"

Haha..

overall, putri dan natrah enjoy tengok movie nye.
Belum separuh cerita, popcorn dah abis.
Diorang just komplen sejuk..
Sian..diorang pakai tshirt biasa je..
Dan 2-3 kali pergi toilet!
Next time kita bawak sweater ye..

Oh..lupa nak bagitau, kami tengok movie ni..

Inside out.


Kakak2 putri dah reti untuk tekun bila tengok kartun.

Baby putri macam mana?
Separuh masa pertama, okey.
Behave.
Sebab ada popcorn.
Suap aje, diam lah dia..
Masuk separuh masa ke 2, mula tak diam..
Mujurlah duduk belakang sekali..
Terpaksa lah saya nonton movie sambil dukung dia, sambil jalan2 kat belakang n sambil biarkan dia merangkak2 bawah kerusi.
Jenuh jugak lah nak kawal dia..
Hehe...

Tapi, berjaya jugak tengok sampai abis..
v(^_^)

Seronok bukan main kanak2 ni ye..
Dah nama pun kanak2 kan..


Diorang ni memang suka lari2.
Kalau stay 1 tempat macam ni (tengah tunggu papa pegi toilet), diorang akan lari2..
Kalau bawak solat kat masjid, lagi heaven.
Lari dari hujung sana ke hujung sini.
Baby macam biasa, follow aje apa 'cikgu2' dia buat..


Lepas tengok movie, perut kriok kriok lapar.
Pergi padang polo pulak makan laksa.
Nyum nyum..
Lama tak pekena laksa..
Ada 1 tempat yang laksa nya saya takkan lupa..
Sangat enak di tekak saya..
Kedai makan kat bukit bendera.
Janganlah mengidam laksa situ..jenuh kene pi bukit bendera..
Hihi..



15 minit main kat playground sebelum balik rumah..

Happy bila dapat buat anak2 happy dan happy bila mamapapa dapat spend time dengan anak2..
(^_^)
Sementara papa banyak hari dapat cuti, puas putri2 dapat spend time dengan papanya yang kuat bekerja...




love,
 zura bahar
 hotline: 016.595.2771 
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.