Skip to main content

Bagaimana Melatih Anak Tidur di Bilik Sendiri.

[How to train kids sleep in their on bedroom]
...

Alhamdulillah..
Dah 3 malam princesses solehah tido bilik sendiri.


.
.
Setiap malam saya temankan diorang tido.
Aktiviti wajib sebelum tido,
.
1. Bedtime story.
2. Call nenek suruh nenek nasihat tido sekarang!
3. Baca doa.
4. Cerita tentang syurga.
.
Lepas tu saya ajar diorang teknik Minda Separa Sedar, tentang apa diorang nak jadi in future. Natrah nak jadi ustazah yang bagi ceramah kat tv dan naurah nak jadi teacher yang ada tadika sendiri macam teacher ira dia. Nailah lah tolong mama buat bisnes shaklee.. 
wink emoticon


Diorang enjoy sangat buat teknik tu dan ketawa2..hihi..
.
.
.
Pastikan keperluan diorang cukup selesa sebelum tido.
.
1. Pergi toilet / pakai pampers.
2. Air cond / kipas.
3. Susu.
4. Diorang tido dulu.
5. Lampu tido.
6. Pintu bilik di buka.
.
.
Bila diorang selesa, insyaAllah diorang akan tido lena sampai esok pagi.
Mamapapa pun tido lena... (^_^)..
.
.
Lain2 tips,
1. Sentiasa psiko diorang untuk tido sendiri.
2. Hias bilik diorang ikut kesukaan diorang. Masa ni kakak putri suka angry bird. So beli cadar angry bird. Sekarang dah suka frozen, nanti kita reward diorang dengan cadar frozen. Katil tu pun diorang pilih sendiri. Nak katil princess katanya. Macam princess elsa.
Yelah...sesekali ikutkan kemahuan anak2, apa salahnya.. kita buat diorang happy, Allah buat kita happy... 
smile emoticon

.
.
Begitulah yang saya buat 3 hari ni.
Alhamdulillah..
(^_^)
.
.
Actually,saya buat ni pun bila opah diorang balik kampung.
so, most of the time opah ada kat rumah.
bila opah ada kat rumah, adik putri akan tido dengan opah kat bilik princess solehah.
while kakak putri tidur dengan kami..
;)



love, 
 zura bahar 
hotline: 016.595.2771 
--------------- 
kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.com
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.