Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

Kelahiran yang di nanti. {part 1}

2 kali admit hospital, 2 kali tu jugak boleh balik rumah semula. Hihi..

Kelahiran baby ke 3 ni betul2 mencabar. Masa mama 35weeks, rasa baby menekan2 ke bawah yang obvious sangat. Sepanjang malam mama tak tido sebab rasa risau sangat2. So, lepas2 subuh, papa bawak mama pegi hospital. Kebetulan opah tak de, kakak dan adik putri pun kene lah ikut sekali..tak mandi..

Sampai sana, bukaan masih belum buka. Dokter bagi ubat hilangkan rasa kontraksi dan cucuk bagi matang paru2 baby,  just in case mama nak beranak jugak time tu. Yela, 35weeks kire pre mature. Pastu, dokter suruh admit 1 malam untuk pantau. Hasilnye, esok boleh balik..hehe...

Masa mama 38weeks, sekali lagi mama serah diri kat labour room. Dokter check,  dah buka 2cm. Wahh..berdebar dah..kene admit lagi sekali. Malam tu mama macam biasa je. Tak de sakit kuat pun. Esoknye dokter check, masih 2cm dan dokter bagi pilihan nak stay wad atau balik rumah. Mama pilih balik rumah.
Oh ye..nenek pun dah turun ipoh dengan pak su masa tu, ingatkan mama dah nak…

kakak natrah..u are still adorable!

mama sedang menghitung contraction.. untuk kelahiran adik baby.. actually dah 3 hari dok bukak 2cm je ni.. mama pun musykil dah ni, betul ke dokte check ritu? kalau stay hospital ni, mau kene seluk tiap hari... tak sanggup mama.. lebih baik balik rumah dulu..
dan,  semestinya kakak2 pun semakin aktif berpancaragam.. lagi2 kakak natrah. tak boleh silap sikit, terus natrah tiarap atas lantai/jalan/mana-mana2 je tempat dia tengah berdiri tu, dan nangis2.. haih...sabo je lah kakak ni...
kecik2 dah jadi kakak ye... shiaann dia.. ;)
tapi, natrah masih lagi sangat adorable bagi mamapapa.. suara yang masih macam baby.. badan kecik macam baby-tak-besar-besar.. (beza dengan kakak naurah yang cepat tinggi) suka joget2, sengih2, senyum simpul...saaangat cute!
Putri Natrah Nuwairah.
Banyak ikut sikap mama. -lasak (masa kecik)-keras kepala-kuat merajuk-berani-tak peduli apa orang kata-ape ke lagi?
Banyak ikut minat mama. -suka buku-suka amik gambar-suka menulis-suka menyanyi-suka ukur2-suka jahit (kot)-ape ke lagi...…