Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

[QURANIC LAW OF ATTRACTION] ~ HUKUM TARIKAN BERDASARKAN AL-QURAN. [PART 1]

Apakah maksud HUKUM TARIKAN? ~ semua perkara yang kita fikirkan dengan seluruh perhatian, tenaga dan fikiran, sama ada positif atau negatif, akan datang kepada kita.

Adakah HUKUM TARIKAN ini benar2 wujud? ~ Allah berfirman:  "Dialah yang menjadikan bumi untuk kamu yang mudah di JELAJAHI, maka JELAJAHI LAH di segala penjuru dan MAKANLAH SEBAHAGIAN DARIPADA REZEKINYA.Dan hanya kepadaNYa lah kamu (kembali selepas) di bangkitkan" surah al-Mulk:15.
Apa kaitan HUKUM TARIKAN dengan ayat al-quran di atas? ~ "Dialah yang menjadikan bumi untuk kamu yang mudah di JELAJAHI" ✔ Allah mulakan dengan ayat yang positif.  ✔ Allah yakinkan kita yang hidup ini mudah. ✔ kita tak perlu fikir mengenai kesusahan hidup.  ✔ kita mesti yakin hidup ni mudah sepertimana janji Allah. ~ "JELAJAHI LAH !" ✔ Allah 'perintah'kan kita berusaha dengan penuh semangat dan gembira (dengan yakini yang hidup ini mudah) ✔ apabila kita jalani hidup ini dengan gembira dan positif, bermakna kit…

National Conference Shaklee 2014

Alhamdulillah.. kali ni, mama dapat 6 awards.. :) last time pegi dapat 1 award je..tu pun dah happy sangat2.. kali ni, bukan je dapat 6 awards,  tapi dapat jugak pakej 3 hari 2 malam di Sunway Resort and Spa Hotel. syukur... pakej ni fully sponsored by shaklee tau.. ada aktiviti dalam sunway lagoon juge.. mama dapat 3 tiket.. 1 untuk mama, 1 untuk papa dan 1 lagi mama bagi atuk.

siapa tak suka benda free, ye tak? lagi2 kalau dapat 5 star punye pakej... emm.... :)
National Conference Shaklee kali ni berlangsung selama 2 hari. papa pun teruja sama.. mama tau.... ;)

So..just enjoy the photos ya... :) ------ barang2 free dari shaklee..


---
putri2 bermesra dengan nenek atuk..







---
mama p