Skip to main content

REZEKI JANGAN DI TOLAK, MUSUH JANGAN DI CARI.

Hari ni, life siang hari seperti biasa..
masak, layan putri2, kemas rumah dan layan anak2 bisnes.
yang luar biasanya adalah, putri2 tak tido siang hari ni..
langsung tak tido..

so, lepas zuhur, mama bagi aktiviti menulis dan mewarna..
situasi nye sama macam entry homeschooling hari tu..
adik tekun dan akhirnya pandai dah tulis no 1 hari ni..
kakak banyak cakap, banyak cerita...
okey la..perfect combination untuk sambung legasi shaklee mama...
adik jalan bisnes online, kakak jalan offline...
ok, cun! ;)

kisahnye, mama dapat call ada orang nak minta buat drawing 3D..
seperti tajuk entry ni, rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari.
asalkan orang itu boleh deal yang mama buat keje lambat, tak mo amik keje urgent, its ok...
mama grab!

lalu, sampai maghrib, putri2 masih bertahan tak tido dan main sakan menjerit2 dan kejar mengejar..
kakak dah nampak tanda2 nak tido..
tapi bile mama cakap nak pegi mydin jumpa pakcik, terus dia segar..
excited bukan main!

sementara tunggu time nak pegi tu, adik dah pengsan..
tengah suka suki, tiba2 senyap..
pengsan lah tu..
angkut lah jugak ke mydin..
tapi, papa, adik n kakak tunggu dalam kereta sebab adik tido..

lama lah jugak mama jumpa, ade kot setengah jam..
bile mama masuk kereta, kakak dah tido...
alahai...sayu nye hati mama...
dia punya lah excited tadi nak jalan2, sudah nya dia tido pulak...

sampai rumah dia terjaga..
nasib baik dia tak tuntut nak jalan2 sebab masih ngantuk dan sambung tido..
adik pulak yang terjaga n segar bugar sekarang...

aiyakkk...

okey..mission membuat drawing bermula!

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! - visit: www.vitallyvitamin.com -
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.