Skip to main content

MASTER CELEBRATION SHAKLEE @ PULLMAN HOTEL


berkobar2 nak pegi MasCel nenda shaklee mama, Master Nadiah & Master Amir.




first time pegi ni..
walaupun buat kat KL, semangat nak pegi!!!

asalnya nak tido rumah mak ngah je, tup tup Master Iffah ada buat kelas pagi tu kat hotel yang sama..

so mama decide kita tido hotel je..
senang papa nak jaga putri2 masa mama ke kelas pagi tu.



seharian mama bershaklee hari tu..
menyedut, menghirup, menyerap segala ilmu dan sharing yang tak ternilai dari master2 shaklee semua.
murahnya hati mereka...
mama juga mahu jadi sebahagian dari mereka..

shaklee, bukan semata2 menjual produknya...




tapi sebenarnya, lebih dari itu!

kalau semua orang perasan, tak kira lah sid tu chinese ke, malay ke tak de yang menunjuk2 harta kekayaan yang diorang dapat dari shaklee.

semua sibuk nak share keseronokkan bershaklee instead of sibuk menayang kete besar, rumah besar, baju designer etc2..
yang lagi best, semestinya grup shaklee dari susur galur Jutawan.

konsepnya, 
walaupun yang datang kelas tu kaum isteri atau ibu, 
suami dan anak2 akan turut serta.
memang kalau datang kelas atau seminar, macam pegi kenduri.
suara anak2 main, nangis, gaduh semua ada...
tapi, itu bukan penghalang untuk menuntut ilmu.
mula2 mungkin tak biasa..
bila dah 2-3 kali datang, kita akan terbiasa.
dan, dari situ jugak, 
mama belajar untuk lebih 'fokus' pada speaker walaupun banyak lagi bunyi2 lain yang kedengaran.
ini bisnes keluarga.
mostly ibu2 buat bisnes ini untuk anak2 dan suami.
dan kami memang takkan tinggalkan mereka semata2 untuk berbisnes.

stroller boleh masuk, tiada hal!


sambil dukung anak tido pun boleh bagi sharing, tiada hal!


berforum sambil di temani anak2 pun tiada hal!

honestly, mama suka bisnes yang begini.
dan papa jugak tak keberatan lagi untuk pegi event2 anjuran susur galur Jutawan.
sebab mama tahu, papa memang tak suka tinggalkan putri2 nya. :)

itu kelas sebelah pagi.

lepas tu kita menikmati lunch percuma pulak.
makan..makan..


atuk nenek dan pak su juge datang sama.



dah konyang, tiba lah masa event gilang gemilang!!!
walaupun bukan event untuk mama, tapi bahang nya tetap terasa..


fuhhh...
masa kita akan tiba jua!

dan biarlah gambar saja yang berbicara..


'pengantin' yang di rai..
gambar dari fb tuannya.. :)

hadiah dari master nad & master amir




cucu saya Nori Yani Abu Talib, anak saya Mastura Ahmad, mama saya Shazwani Aika


with my great sunshine, Nori Yani Abu Talib.


with my great sunshines, Mastura Ahmad dan Siti Rahayu.


with my great sunshine, Fatimah Zakaria.


with my great mentor, Nadiah Suhaidi & Shazwani Aika.

with my great sunshine, Yussyiqim Binti Yusof. 


with my great sunshine, Abu Wa Ummu Lutfullah.

sungguh...
kenangan yang indah untuk di kenang..
bertemu insan2 sederhana tapi hebat..
bertemu anak cucu cicit yang sama2 berjuang dalam bisnes ini..
dan semestinya, 
satu semangat baru untuk teruskan perjuangan dalam bisnes ini..
macam mama cakap sebelum ni,

shaklee, bukan semata2 menjual produknya...

tapi lebih dari itu...

membantu memberi berkongsi ber ukhuwah ber keluarga bersama2 harungi suka duka


indah...
sangat2 indah bisnes ini..
tiada sebab untuk mama berhenti..
tiada alasan untuk mama stop sharing shaklee..

dan..
ini lah dunia kita nanti..
mama dalam usaha membantu papa untuk sama2 bekerja dari rumah dengan mama..
dan semestinya, putra putri 24jam bersama mama papa..
itu lah impian mama..

:)

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! - visit: www.vitallyvitamin.com







Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.