Skip to main content

KISAH CLOSING SHAKLEE ~APRIL~

Assalamualaikum...
rasanya, saya nak start cerita perjalanan shaklee saya dalam blog ini jugak.
konon nak update selalu, tak tak buat juga..hihi..

untuk pengetahuan semua, closing adalah hari terakhir dalam bulan tersebut untuk setiap SID (shaklee indipendent distributor) kumpul point untuk kiraan bonus, pangkat dan lain2 reward dari shaklee.
memang mendebarkan...kalah nak masuk exam SPM tau..

tapi closing kali ni rasanya sangat mencabar...

sebab, stok yang dah lama tak de dan customer tertunggu2 kan stok vitamin2 ni, tiba2 muncul di saat closing!
yang lagi mencabar nya adalah, stok available hanya di branch sahaja!
fuhh...

berpeluh setitis 2...
demi rasa sayang dah tanggungjawab kepada anak2 shaklee saya, saya gagahkan diri pegi branch.
biasanya saya closing kat rumah saja.
maklum lah, shaklee dah go online.



tapi semalam, bertemankan 2 orang kanak2 omega yang riang ria ni, dengan perut memboyot, saya drive pelan2 ke branch.
siap diorang gaduh2 dalam kete...
waaaaa...rasa nak nangis... 
nasib baik diorang tak gaduh kat branch..
kalau tak, tak tahu lah macam mana..
dengan orang ramai nye kat branch tu..
malu mak weiii...hihi

akhir nya, berjaya jugak belikan stok untuk anak cucu..
oh ye..stok yang hot sangat tu adalah, herbal blend, chewable vitamin c, carotomax dan advance joint health.
itu pun ajht tak sempat nak beli sebab dah abis..

alhamdulillah...setel 1 urusan...
lepas tu saya ke bank pulak nak masukkan duit..
maka, berpimpin tangan lah seorang ibu mengandung dengan 2 orang kanak2 di kiri kanan nya..
malu jugak sebenarnye..hihi...
macam kesian pun ada... :)
tapi, biarlah...asalkan matlamat tercapai!
sempat singgah KFC, tapau sikit..
lapar...sebab dah lebih waktu lunch..

balik rumah dulu, makan, solat, putri natrah sempat tido kejap...
lepas asar, keluar lagi nak ke pejabat pos pulak...

waaa...supermom sungguh rasanya...
stok plastik prabayar kat rumah abis le pulak..
kene lah beratur..
beratur bersama2 kanak2 omega yang riang gumbira.. :)
dan akhirnya, selesai urusan di luar pada hari itu..
alhamdulillah...
maghrib baru sampai rumah...

rehat2 sekejap..
dinner bersama suami..
sambung pulak order online dan transfer uv (point) kat anak2 shaklee saya..

website shaklee laju sangat dan cepat je urusan selesai...
alhamdulillah sangat2..
dah selesai tu, baru lah ibu perut boyot ni dapat baring2..
sambil tab di tangan melayan anak2 bisnes...
sampai ku menutup mataaaa ~~~~~

haha...
first time tido awal di hari closing..

inilah dia kanak2 omega yang riang gumbira tu!

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! - visit: www.vitallyvitamin.com










Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.