Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

BISNES SHAKLEE

Personal Coaching: Seni Buat Duit Dengan Bisnes Shaklee Yang Mampu Memberikan Pulangan Sehingga 6 Angka Sebulan Saya bersedia untuk membimbing anda secara peribadi dan berkongsi tips, amalan dan ilmu  untuk anda membina perniagaan Shaklee di internet dengan cara yang paling mudah & menguntungkan dengan wang permulaan serendah RM65!-------Baizura Bahar
Founder, Superiority Matahariku.


MASTER CELEBRATION SHAKLEE @ PULLMAN HOTEL

berkobar2 nak pegi MasCel nenda shaklee mama, Master Nadiah & Master Amir.



first time pegi ni.. walaupun buat kat KL, semangat nak pegi!!!
asalnya nak tido rumah mak ngah je, tup tup Master Iffah ada buat kelas pagi tu kat hotel yang sama..
so mama decide kita tido hotel je.. senang papa nak jaga putri2 masa mama ke kelas pagi tu.


seharian mama bershaklee hari tu.. menyedut, menghirup, menyerap segala ilmu dan sharing yang tak ternilai dari master2 shaklee semua.
murahnya hati mereka...
mama juga mahu jadi sebahagian dari mereka..
shaklee, bukan semata2 menjual produknya...


tapi sebenarnya, lebih dari itu!
kalau semua orang perasan, tak kira lah sid tu chinese ke, malay ke tak de yang menunjuk2 harta kekayaan yang diorang dapat dari shaklee.
semua sibuk nak share keseronokkan bershaklee instead of sibuk menayang kete besar, rumah besar, baju designer etc2.. yang lagi best, semestinya grup shaklee dari susur galur Jutawan.
konsepnya,  walaupun yang datang kelas tu kaum isteri atau ibu,  suami dan a…

EVERY CLOUD HAS A SILVER LINING.

klise kat qoute ni..
"EVERY CLOUD HAS A SILVER LINING"
tapi, memang benar.. setiap kedukaan kita, pasti ada yang menyinar di hujung nya... seperti pelangi yang muncul ketika matahari menyinar selepas hujan lebat..

menjadi working-at-home-mum bukanlah semudah yang di sangka.. tambah2 ketika anak2 masih diperingkat mahu di manja dan di beri perhatian setiap masa. oleh itu, ingin saya umumkan, kerjaya utama saya sekarang adalah suri rumah. shaklee masih bisnes part time saya... saya berbisnes ketika masa terluang saja.. :) bezanya dari dulu, waktu ofis rasanya tak berkat kalau buat bisnes lain.. sebab ada orang yang bayar kita bekerja untuk mereka untuk certain2 waktu. tapi bile kat rumah, saya bebas..
bangun pagi lepas sarapan saya boleh lepak2 mengadap fb.. sementara nak masak lunch saya boleh curi2 wasap2 dengan anak cucu dan customer.. TIME FLEXIBLE ~ itu lah idaman setiap orang..
okey,straight to the point..hihi.. pagi ni saya post status ni kat fb saya,

Assalamualaikum n happy monday!!!
Jo…

REZEKI JANGAN DI TOLAK, MUSUH JANGAN DI CARI.

Hari ni, life siang hari seperti biasa.. masak, layan putri2, kemas rumah dan layan anak2 bisnes. yang luar biasanya adalah, putri2 tak tido siang hari ni.. langsung tak tido..
so, lepas zuhur, mama bagi aktiviti menulis dan mewarna.. situasi nye sama macam entry homeschooling hari tu.. adik tekun dan akhirnya pandai dah tulis no 1 hari ni.. kakak banyak cakap, banyak cerita... okey la..perfect combination untuk sambung legasi shaklee mama... adik jalan bisnes online, kakak jalan offline... ok, cun! ;)
kisahnye, mama dapat call ada orang nak minta buat drawing 3D.. seperti tajuk entry ni, rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari. asalkan orang itu boleh deal yang mama buat keje lambat, tak mo amik keje urgent, its ok... mama grab!
lalu, sampai maghrib, putri2 masih bertahan tak tido dan main sakan menjerit2 dan kejar mengejar.. kakak dah nampak tanda2 nak tido.. tapi bile mama cakap nak pegi mydin jumpa pakcik, terus dia segar.. excited bukan main!
sementara tunggu time nak pegi tu, adik dah pengsan…

KISAH CLOSING SHAKLEE ~APRIL~

Assalamualaikum... rasanya, saya nak start cerita perjalanan shaklee saya dalam blog ini jugak. konon nak update selalu, tak tak buat juga..hihi..
untuk pengetahuan semua, closing adalah hari terakhir dalam bulan tersebut untuk setiap SID (shaklee indipendent distributor) kumpul point untuk kiraan bonus, pangkat dan lain2 reward dari shaklee. memang mendebarkan...kalah nak masuk exam SPM tau..
tapi closing kali ni rasanya sangat mencabar...
sebab, stok yang dah lama tak de dan customer tertunggu2 kan stok vitamin2 ni, tiba2 muncul di saat closing! yang lagi mencabar nya adalah, stok available hanya di branch sahaja! fuhh...
berpeluh setitis 2... demi rasa sayang dah tanggungjawab kepada anak2 shaklee saya, saya gagahkan diri pegi branch. biasanya saya closing kat rumah saja. maklum lah, shaklee dah go online.


tapi semalam, bertemankan 2 orang kanak2 omega yang riang ria ni, dengan perut memboyot, saya drive pelan2 ke branch. siap diorang gaduh2 dalam kete... waaaaa...rasa nak nangis...  nasib baik di…