Skip to main content

Macam mana anak saya belajar cakap english.

hari ni, kakak dan adik main lego sementara mama mandi.
mama pesan, lepas mama mandi, share kat mama apa yang kakak buat.

kakak buat ni..

kakak bagitau mama apa kakak buat.
mama kurang jelas apa kakak cuba cakap sebab kakak cakap english.
yang mama faham, kakak sebut 'boommm' dan 'magic'..
rupanya kakak buat lampu ajaib aladin ni..
ada bom berasap dan magic..


kakak belajar banyak dari sini.

HI-5 , channel 613, Disney Junior.

especially communication skill.
terus terang, mama tak pandai english..
memang berangan nak cakap english dengan anak2 dolu.
tapi berangan je, tak buat pun..
:)

sudahnya, mama serah pada yang pakar je untuk ajar kakak.. ;)
hasilnye, memang ooosem!
adik pun seronok tengok Hi-5 ni..
adik banyak belajar dari pergerakkan.
bile diorang menari2, adik suka ikut.

kalau sape2 yang blur kata tak faham apa kakak cakap, 
sila set in mind yang kakak sedang cakap english.
kita kene catch english words dari percakapan dia.

dan, of course mama tak lupa ajar kakak pasal Allah, Nabi, solat, aurat, iqra'.

:)

---------------------------------
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
untuk order dan pertanyaan,
email: vitallyvitamin.com@gmail.com,
sms|whatsapp 016-5952771,
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT