Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Bagaimana atasi masalah sakit perut dan cirit birit di aidilfitri!

Syawal bakal tiba tak lama lagi.Apa yang selalu terjadi di pagi raya?
Ramai yang pernah sakit perut dan cirit-birit di pagi raya, betul tak?
Bila dah sakit2 perut dan cirit-birit, mula lah tak ada mood nak raya. Nak jalan2 menziarahi sanak saudara pun dah tak syok dan tak selesa, betul tak?
So, macam mana? Bersedia lah dari sekarang.
Pertama, berpada-padalah ketika menikmati juadah raya nanti.
Kedua, minum air masak sekurang-kurangnya 2 liter sehari.
Ketiga, tingkatkan imun sistem anda untuk mencegah sakit itu datang dengan mengambil NUTRIFERON & VITAMIN C CHEWABLE SHAKLEE!
InsyaAllah, hari raya anda lebih meriah apabila tubuh anda sihat!
Dapatkan Nutriferon dan Vitamin C Chewable Shaklee SEKARANG dengan harga mampu milik!





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,   sila add saya di fb saya, baizura bahar  sila like page saya, Vitally Vitamin  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

"aduh..mak sakit lutut la..susah nak sujud.."

dialog seperti tajuk entry ni biasa kita dengar dari parent kita especially mak2 kita, betul tak? mak saya pun sama.. in fact, saya pun penah alami nye selepas lahirkan kakak putri.. serius sangat sakit..lutut rasa dicucuk2.. nak bengkok punye lah susah.. paling sadis nya, 8 bulan saya menderita sakit lutut tu tau!
itulah salah 1 akibat bila kita ni, para wanita, tak berpantang dengan baik. kata2 orang tua ada banyak betul nya. cuma kita ni ingat, petua lama2 dah tak valid di zaman moden ni. no! bab pantang lepas bersalin, mesti ikut! badan kita nak pakai lama,tau.. kalau kene sakit sana sini bile tua nanti, kita yang tanggung tau! bukan orang lain.
jadinya, lebih baik kita bersedia dari sekarang sebab semua orang pun tau,  MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MERAWAT.
>> untuk dapatkan set pantang shaklee, klik SINI >>
------ saya tertarik dengan kata2 Prof Muhaya dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O pada sabtu lalu (13 julai 2013). Beliau menyarankan agar kaum wanita menjaga berat badan dan kesihata…

SALAM RAMADHAN AL MUBARAK!

Assalamualaikum buat pembaca2 blog ini.. Sempena bulan yang mulia ini, saya memohon sejuta kemaafan andai ada tulisan saya yang mengguris hati sanubari anda.. Semoga kita semua peroleh berjuta2 pahala dengan amalan2 baik yang kita lakukan sepanjang bulan ini.. Dan, jadikan lah bulan ramadhan ini sebagai titik permulaan untuk berubah ke arah yang lebih baik.
Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,   sila add saya di fb saya, baizura bahar  sila like page saya, Vitally Vitamin  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

Senggugut: bagaimana menghilangkan senggugut dengan vitamin shaklee.

ye! senggugut memang sakit! sangat2 sakit!
ada orang sampai guling2 atas lantai.. ada orang sampai terpaksa amik cuti sakit setiap bulan. saya? sebelum kawin, saya ada senggugut-yang-masih-boleh-tahan lagi.. apa saya buat?  makan panadol.. yes,boleh hilang.. tapi, saya kene makan panadol sebelum senggugut tu datang.. kalau dah sakit baru nak makan, memang tak berkesan!
Tanda-tanda yang boleh dirasa akibat senggugut adalah kesakitan yang melampau di bahagian ari-ari dan pinggang sebelum kedatangan haid.
Senggugut terbahagi kepada dua jenis iaitu: 1. senggugut primer (jenis biasa)  2. sekunder (disebabkan oleh penyakit)
SENGGUGUT PRIMER: - adalah disebabkan oleh penghasilan hormon 'prostaglandin' oleh badan. - 'Prostaglandin' yang terhasil didalam uterus menyebabkan otot-otot rahim mengecut DENGAN KUAT untuk membantu uterus menyingkirkan darah kotor - menyerang pada hari pertama dan kedua kedatangan haid.
SENGGUGUT SEKUNDER: - berkait rapat dengan penyakit organik antaranya penyakit d…

PROMOSI JULAI ~GLA COMPLEX~

promosi Julai ~ istemewa buat wanita di bulan Ramadhan~ ツ

intro sikit tentang GLA..
apakah itu GLA?
GLA bermaksud  gamma-linolenic acis (GLA) yang diestrak dari EPO (evening primrose oil). GLA mengandungi Omega-6 yang sangat2 diperlukan oleh ovari dan sistem reproduksi perempuan. sebab tu perempuan yang haid tak teratur, sukar hamil n menopaus digalakkan amik EPO atau Omega-6. selain tu,GLA juga mengandungi biji sunflower dan vitamin E yang boleh mencantikkan kulit, menghilangkan jeragat, mengawal jerawat,memperlahankan proses penuaan, mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung, mengawal kencing manis,darah tinggi dan kolestrol dan untuk fungsi saraf.
kaum adam juga boleh ambil GLA ni.
dapatkan harga istimewa di bulan julai ini sahaja.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,   sila add saya di fb saya, baizura bahar  sila like page saya, Vitally Vitamin atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-595…