Skip to main content

7 MANFAAT UTAMA MEAL SHAKE

FAST FOOD, NO GUILT!

ini dia trademark meal shake..
yes...meal shake adalah meal replacement untuk mereka2 yang busy,yang tak sempat nak makan..
ala2 jajan atau snek... jajan tu bahasa orang jawa kot...bermaksud, snek... :)
tapi, ni jajan yang berkhasiat dan kaya dengan sumber protien, kalsium dan vitamin.
sesuai juga buat anak2 setahun ke atas yang sentiasa sibuk nak explore dunia ni kan...
sibuk nak main aje sampai tak ingat nak makan...
campur meal shake sesudu kecik dalam susu dia, insyaAllah, bertambah aktif dia nanti...hehe...

apa lagi yang istimewanya Meal Shake ni?

✔ menyediakan hidangan nutrisi lengkap yang mudah di serap untuk kegunaan harian.
semestinya ia di buat daripada bahan-bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.

Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protien yang sangat berkualiti dna mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

ia dihasilkan untuk semua golongan 
-bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, ibu menyusu, para atlet, vegetarian, orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu ambil makanan segera-

7 manfaat utama Meal Shake.

1. NUTRISI LENGKAP
ia menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
kekurangan zat bole menyukarkan kadar penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.
ia juga mengandungi lesithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. MEMBEKAL NUTRISI KEPADA SEL TUBUH
ia kaya dengan protien (tidak mengandungi laktosa), membantu pembianaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

3. MEMBANTU TUMBESARAN
ia mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang di perlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

4. ANTI OKSIDA
ia mengandungi vitamin A,C,E, zink, selenium yang merupakan agen anti oksidan yang bertindak mengawal jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5. MENGEMBALIKAN SERI WAJAH
ia mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih canitk.

6. DETOKSIFIKASI
ia kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
(bantu masalah sembelit anak2 juga)

7. KELAZATAN RASANYA
minuman yang lazat untuk di ambil bersama fruktos semulakadi, penggantiaan segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga.
ia tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.
lazat untuk di nikmati oleh semua golongan.

see....baaaanyak sangat manfaat Meal Shake ni...
bab no 5 tu, saya setuju sangat...
saya rasa muka saya lebih cerah berseri sejak tambah MS dalam collagen n ESP saya...
serius !!
anda pun patut cuba..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya,BAIZURA BAHAR
dan like page saya, VITALLY VITAMIN
atau email shaiful_baizura@yahoo.com
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.