Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

happy 3rd birthday kakak.. :)

lagu ni mama tuju khas untuk kakak.. tapi tak de gambar kakak lah...hihi




tiada apa yang mama nak dari kamu, cuma, taat lah pada perintah Allah, hormati orang tua, jaga maruah diri mu untuk yang berhak, dan sayangilah adik2 mu.

................... sebelum tido semalam, mama nyanyi kan lagu birthday versi channel-disney-junior kat kakak putri, kakak senyum2 je.. mama tanya kakak nak pizza ke kek? kakak jawab, 'kek!' lepas tu, tak sudah2 kakak peluk mama sambil sebut,  'saaaaaayang mama'..'saaaayang mama...'..banyak kali! (oh...touching pulak..) adik pun sibuk jugak peluk lutut mama sambil sebut,  'maaaaama..maaama..'  lepas tu adik nak gigit lutut mama! aduhai..mentang2 lah baru nak tumbuh semua gigi!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,   sila add saya di fb saya, baizura bahar  sila like page saya, Vitally Vitamin  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

PETUA SEMULAJADI: 10 JENIS MAKANAN UNTUK KULIT WAJAH BERSIH

Avokado 
Bukan sahaja digunakan dalam pelbagai produk kecantikan, tetapi kulit serta isi avokado kaya dengan vitamin B. Ia sangat penting untuk mendapatkan kulit yang licin, sihat, membantu mencegah iritasi, merah dan bengkak pada kulit. Anda boleh mengambilnya bersama salad, smoothie atau boleh menyapu isi buah tersebut di muka untuk dijadikan skrub. 

Beri
Vitamin C sangat penting untuk kulit yang sihat dan buah beri telah membuktikannya. Strawberi dan beri hitam mengandungi serat kolagen untuk membuat kulit tampak lebih muda. Diperkaya dengan anti oksidan yang tinggi, ia turut berkesan untuk membantu mencegah keradangan tidak kira anda mengamalkannya bersama smoothie atau cara biasa. 

Keju kotej (Cottage cheese) 
Selenium dan Vitamin E yang terdapat dalam makanan ini dapat membantu melawan radikal bebas dan membekalkan antioksidan yang tinggi untuk kulit sihat. Ada laporan mengatakan khasiat kotej keju ini dapat mencegah kanser apabila diamalkan dalam pelan diet yang sihat. 

Almond (kacan…

TESTIMONI: anak tidak lagi sembelit dengan Meal Shake !

my dear customer beli meal shake minggu lepas...
pagi tadi memang teringat nak pm beliau n tanya, tapi beliau dah pm saya dulu...

Alhamdulillah... beliau telah beri yang terbaik untuk anak nya,MEAL SHAKE..
tak sembelit lagi..
syukur sangat2....

jangan ragu2 dengan shaklee.. sementara MEAL SHAKE PROMOSI BULAN NI !!!
DAPATKAN 3-4 TIN UNTUK STOK SI MANJA ANDA !!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  sila like page saya, Vitally Vitamin  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

National Conference Shaklee 2013 ~ 8 june 2013 ~ hadiah anniversary dari Shaklee !

Debaran dah terasa seminggu sebelum Nc lagi... hari jadinya pada hari sabtu.. jumaat sebelum tu saya masih lagi kerja.. malam tu, lepas insya' baru lah gerak ke KL.. pukul 12 lebih baru sampai kat rumah kakak saya...
malam tu tak lena tido... baru dapat 1 award je.. tapi debaran nye mengalahkan apa je... awal2 pagi dah terbangun... gitu gini siap, pukul 10 baru nak gerak ke sunway dari jalan ipoh, kl.. fuhh...doa je dalam hati jalan clear dan Allah mudahkan perjalanan sebab event start pukul 11.. dan first time nak ke sana, kot tersesat ke... tapi, Alhamdulillah...memang tak jem dan tak sesat..
sesampai kat sana, punya lah ramai umat manusia... bersesak2... papa putri ikut saya pegi daftar untuk Star Achiever Award.. saya daftar kat eunice ,supervisor branch ipoh... eunice bagi 2 tag, untuk saya dan papa putri... papa putri yang amik dan dia kalung kat tag tu kat saya... dia cakap, "sayang kene pakai ni..." dan dia pakai dia punya... sangat touching... :) sebab saya tak expect dia akan suppo…

" mama tak work! "

sejak akhir2 ni, kakak putri asyik lah menangis bile mama nak pergi keje... kata kakak, "mama tak work...mama dok umah je..papa je work !" memang best kalau macam tu...;)


macam berlakon pun ada jugak... sebab kakak nangis kejap je... pastu ok dah..
bila kakak kata mama tak work, mama selalu jawab, "bulan depan mama tak work, ok..." " buyan kepan ke mama?" kakak nak kan kepastian... " ye...bulan depan..."
ahad lepas, masa papa tengah siap2 nak pegi keje, kakak n adik terbangun... kakak merengek2 sambil cakap, " papa je work..." "ye..papa je work...mama tak work..." lepas tu, kakak terus duduk, senyum kat mama sambil cakap, " buyan kepan..." :) faham lah mama... kakak ingat jawapan mama, bulan depan mama tak work.. insyaAllah...sama2 kita doa ye... :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! untuk order dan pertanyaan, sila add saya di fb saya, baizura bahar atau email shaiful_baizura@yahoo.com ata…

PROMOSI JUNE: MEAL SHAKE.

wahh....terbaik lah promosi bulan ni.. Meal Shake memang hebat !!!
KAYA DENGAN PROTIEN, KALSIUM & VITAMIN.

kasi tengok gambar dulu... hehe... buy 6 free 1!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

7 MANFAAT UTAMA MEAL SHAKE

FAST FOOD, NO GUILT!
ini dia trademark meal shake.. yes...meal shake adalah meal replacement untuk mereka2 yang busy,yang tak sempat nak makan.. ala2 jajan atau snek... jajan tu bahasa orang jawa kot...bermaksud, snek... :) tapi, ni jajan yang berkhasiat dan kaya dengan sumber protien, kalsium dan vitamin. sesuai juga buat anak2 setahun ke atas yang sentiasa sibuk nak explore dunia ni kan... sibuk nak main aje sampai tak ingat nak makan... campur meal shake sesudu kecik dalam susu dia, insyaAllah, bertambah aktif dia nanti...hehe...
apa lagi yang istimewanya Meal Shake ni?✔ menyediakan hidangan nutrisi lengkap yang mudah di serap untuk kegunaan harian. ✔semestinya ia di buat daripada bahan-bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.
Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protien yang sangat berkualiti dna mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengan…

SUPLEMEN SHAKLEE UNTUK IBU MENYUSU

SUSU IBU ADALAH SUSU PALING SIHAT UNTUK SI MANJA !

kerana susu ibu diakui susu yang mengandungi nutrien paling lengkap untuk bayi,
yang terbukti memberi sejuta kebaikan dalam proses tumbesaran dan perkembangan si manja.

Banyak klinikal study membukti gejala 'stomach viruses', 'respiratory illnesses' dan 'meningitis' pada bayi kurang berlaku pada bayi yang minum susu ibu.
Ini kerana, susu ibu mengandungi antibodi semulajadi yang dapat menguatkan sistem imun bayi kita dari dijangkiti kuman dan penyakit.

Oleh sebab itu, diet yang sihat sangat penting untuk ibu yang menyusu bagi mengekalkan komposisi susu yang sihat buat si manja dan kesihatan ibu itu sendiri.
Antara suplemen shaklee yang dapat membantu si ibu kekal sihat dan si bayi dapat membesar dengan sihat adalah:

- VITALEA - VITAMIN C - B COMPLEX - ALFALFA - ESP - OSTEMATRIX - OMEGA GUARD -

VITALEA - VITAMIN C - BCOMPLEX
vitalea/multivitamin membekalkan vitamin dan mineral penting buat si ibu yang mungkin tak dapat n…