Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

8 MANFAAT UTAMA NUTRIFERON

1. MENGUKUHKAN SISTEM IMUN DALAM MASA 3 HARI. ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T cells, B-cells and makrofag.
2. MELAWAN KANSER DAN TUMOR. interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
3.  MELINDUNGI DARI INFLUENZA. ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
4.  MERINGANKAN STRESS DAN KELESUAN. meringankan kemudaratan yang di sebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
5. MELAMBATKAN PENUAAN. formula unik nutriferon merangsang pengeluaran makrofag u…

GREAT MOMENT WITH SHAKLEE : PIN & LOVE LETTER.

hari tu, masa saya keguguran dulu tu, saya ingat saya ada tulis nak share tentang berita gumbira yang saya dapat... agak lama dah tapi masih seronok nak share.. masa kat hospital tu, saya sms-sms dengan anak sulong shaklee saya.. di akhir sms-sms tu, dia beritahu yang dia berjaya melayakkan diri menjadi Supervisor Shaklee ! ini bermakna, saya akan jadi Senior Supervisor !!! :)  perasaan tu sukar nak ungkap.. puas rasanya dapat tolong ramai orang sihat... puas dapat tolong orang lain dapat side income.. bertambah puas bile anak shaklee saya pun mula mendaki rank2 shaklee !!!
setelah bergelar senior supervisor shaklee selama 2 bulan, baru lah saya dapat pin ini.. satu untuk saya, satu lagi untuk papa putri.. bukan dapat pin ni je tau...dapat cheque sekali...sebagai reward sebab naik pangkat... :)

Alhamdulillah... seronok nak bekerja kalau dapat reward ni... tambah seronok kalau kita flexible dengan waktu kerja tu... tu yang buat saya bertambah2 suka dan bersemangat untuk teruskan bisnes shaklee...
-----…

TESTIMONI: ibu mengandung dan ESP

ESP ohhh ESP!

jom jatuh cinta dengan ESP..
bukan saya sorang je kata ESP best tau!
ramai lagi yang kata best...

kawan saya tengah pregnant, dia amik ESP je..
Alhamdulillah...cergas je sentiasa..

sebenarnya, ramai jugak customer saya yang baru nak cuba shaklee, rasa ragu2 pada awal nya..
tapi mereka berani nak cuba..
hasilnye, PASTI REPEAT ORDER!!!

JOM ORDER ESP KAT SAYA!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

ALL IS WELL...

mama je yang beria nak belikan kakak basikal baru... sudah nye, sampai kat giant, kakak nak ball pulak... emmm...macam2 lah kakak ni...
basikal dah sampai rumah, kakak langsung tak pandang basikal tu.. adik yang sibuk2 explore, panjat2...
ok la tu! len kali, adik naik basikal dengan adik adik lah! ;p

-------------------------------------------
sepanjang putri-putri di jaga oleh atuk nenek, semuanya berjalan lancar... Alhamdulillah... dari hari pertama sampai hari ni, adik nangis2 bile mama nak pegi keje... tapi bile atuk pujuk nak bawak jalan, adik ok... tadi pun, elok je adik salam mama masa mama nak pegi keje...
kakak pulak, hari pertama sedu2... tak salam dan bye bye mama... merajuk la tu... hari kedua, kakak duduk kat pintu kereta.. tak bagi mama pegi keje... sampai nenek terpaksa angkat kakak... menangis la kejap... hari ke3, kakak ok dah...salam mama... :) pagi tadi, kakak tido lagi masa mama keluar pegi keje... tapi malam sebelum tu mama dah bagitau, esok mama work.. kakak jawab "em..." (ok …

istimewa untuk pasangan suami isteri...

1 je perkataan yang saya bole bagitau, AWESOME!!
nak bagi tau lebih2 memang 18sx le..hihi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

opah ke mekah lagi..

budak ini mahu activate kan dirinya..tak mahu di dukung...
mak su yati tunggu turn nak wrap beg opah...

kakak pegi airport pakai singlet angry bird je...em..
opah dan jemaah umrah yang lain...
penat dah meng active kan diri nya...
opah dengar taklimat...
putri2 papa...sonang mama bole relax2... ;)
tak mahu kene dukung...dia mahu bebas..
tengok la tu...em...
tak larat dah nak halang...
mama beli fabric ni kat ikea...  bole main kaler2... :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

melawat rumah bakar!

hari tu hari selasa.. ada pasar malam.. tiap kali pasar malam, harus bawa putri2 jalan2 di pasar malam.. hujan menggila maghrib tu..kilat sabung menyabung..guruh berdentum-dentum.. bila hujan dah reda, kami pun keluar ke pasar malam..
opah putri nak ikut keluar malam tu.. jarang dia ikut kecuali kalau ada barang dia nak cari.. kadang2, kalau adik putri nampak macam mengantuk, tinggal lah dia dengan opah nye.. kami keluar sebelum makan malam.. nasi dan lauk dah ada...dan bercadang akan makan lepas balik dari pasar malam.. lepas ke pasar malam, papa putri nak pegi rendam kaki pulak... setengah jam lah di sana.. opah kata nak makan kat luar.. singgah lah sekejap di kedai makan.. saya dan opah putri order mee.. papa putri cuma order roti telur aje.. sebab kenangkan kat rumah ada nasi dan lauk...
hati saya rasa tak syok nak makan kat luar malam tu.. kalau tak saya memang excited sebab dapat makan makanan yang jarang2 masak kat rumah... bile makanan dah sampai, adik putri sedikit meragam.. saya tak bole nak ma…