Skip to main content

demam hari ke 4


kakak putri demam..
sian dia..
hari tu ingat dah baik...
tapi tak kebah lagi..
tapi kakak tetap aktif, tetap banyak soal, makan dan minum macam biasa..

dokte kata kakak demam sebab ada infection kat tonsil..
tiap kali kakak demam pun, punca nya infection kat tonsil..
ni siap ada pakej ketumbit pulak..

member ofis mama kata sebab suhu dalam badan panas sangat..
dan ketumbit tu bole jadi sebab tak cukup rehat dan tido lambat..

hai...kakak ni...kecik2 pun tak cukup rehat ye..
dan tido lambat tu memang kerap sejak kakak tido dengan opah..
lepas ni, kene kerah jugak kakak tido dengan mamapapa..
sebab mamapapa garang, time tido kene tido!

"kakak tak layat (larat)...kakak nak bam (baring)"

beginilah muka budak bile demam..
mata dia bercahaya...

lagi, dokte suruh amik darah..
sebab dokte kata, kat area rumah kita ada kes demam D..

ape lagi..
meraung tak ingat la kakak bile nak kene cucuk tu..
bile dah selesai, 
kakak kata, "aduh....sakitnye...sakiittt...."
mama tanya..."sakit kat mana?" 
kakak jawab dengan confidentnya, " kaki....."

semua orang dalam bilik tu ketawa..
tangan kene cucuk, kaki yang sakit...
#)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! 
untuk order dan pertanyaan, 
sila add saya di fb saya, baizura bahar 
atau email shaiful_baizura@yahoo.com 
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT