Skip to main content

met amazing leader


sabtu lepas mama ada misi penting!
mama mahu menghadiri 'kick off class' dari Master Shareeza, peneraju group JUTAWAN..
syukur sangat papa dapat luangkan masa ber'harga' papa di hari jumaat n ahad (waktu papa bekerja untuk mencari sesuap nasi).
sebab 2-2 hari tu adalah hari ot papa..
so,kalau papa tak keje, tak de lah duit tambahan..

kita siap2 di pagi jumaat.
first time adik masuk dalam lugage..
seronok bukan main sampai tak nak keluar!


kita lepak rumah mak ngah.
malam tu kakak bising sangat main ball dengan abang syafiq.
happy sangat mama rasa sebab kakak nak bergaul n bermain2 di rumah mak ngah.
adik pulak main sendiri bile abang syafiq keluarkan sekotak besar mainan dia.
tak de gambar. :)

esoknye, sabtu..
pagi2 kita dah keluar.
Alhamdulillah..
sampai jua di hq shaklee buat pertama kalinya, Empire Tower Subang.
mama ajak papa masuk, tapi papa tak nak.
so, papa dan kakak tunggu mama kat luar.
adik ikut mama masuk,duduk dalam stroller.
adik behave sangat.


adik pun nak tulis ape yang master cery ajar..

tapi lama2,bile adik dah lapar, adik pun nangis2.
mama angkat adik dari stroller.
perghh...ada bau assem la!
cepat2 mama letak adik atas riba mama untuk elakkan orang sebelah bau...haha...

patut lah dalam kereta tadi adik menonggeng2 sampai tertido.


mama ade check pungung, tak nampak pun!
sudah nya, adik nenen atas riba mama, sampai adik tido, sampai abis kelas.
bile kelas abis, bile orang sebelah mama dah bangun dan beredar, mama angkat adik buh dalam stroller.
perghh..melekat bau assem adik kat skirt mama...
adoi!!

sangat best kelas tu..
inspiring n amazing!!!


inilah dia master shareeza..
humble je orang nya..
jumpa face to face lagi best dari chit chat kat fb...
lagi cute... :)


bile mama keluar kelas, papa n kakak tido kat sofa..
sayu nya hati mama...
kasihan papa..
demi memenuhi permintaan mama, papa sanggup tunggu 2 jam lebih kat luar...
sanggup berlapar...

lepas tu, keluar empire, kita makan kat aeon big...
kakak still tido atas riba papa...
sampai lah mamapapa dah abis makan, 
nak jalan balik, kakak terbangun!
"nak memen....."
adui...itu je yang kakak ingat...
dari memula kita sampai empire lagi pepagi tu kakak dah sebut nak memen...
round aeon big tu bertingkat2, tak jumpa playground..
yang ada, tempat video game...
kakak main la sikit2 kat situ sebab kakak nak memen kat playground je..


pastu, dah tak jumpa playground tu, mamapapa pujuk kakak balik dengan ais krim!
kakak makan sorang2..papa minta sikit pun tak bagi..

sampai rumah mak ngah, dah lewat petang..
cepat2 mamapapa solat sebab nak bawak kakak n adik mandi kat swimming pool..
adik bukan main seronok dapat main air..
nangis2 tak nak balik..
sabau je la..

malam2 kita lepak aje kat rumah..
sembang2..
dapat jumpa family mama adalah benda yang paling membahagiakan dalam hidup mama!
sebab tu mama berazam nak bisnes shaklee sungguh2 sampai papa pun bole resign..
bile2 mama nak balik melaka, papa tak de alasan lagi kata tidak!
:)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, baizura bahar 
atau email shaiful_baizura@yahoo.com
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.