Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

cadangan supplement shaklee untuk BERPANTANG.

personally, saya suka berpantang... weird kan? saya tau, ramai kawan2 saya dan ibu2 muda sekarang yang rasa pantang itu leceh... makanan tak sedap... tak bole minum air sejuk.. tak bole keluar rumah... tak bole pakai seluar... bile dapat pakai jeans pada usia baby baru 2 minggu, dah happy sangat2...
well...itu semua pendapat individu... bagi saya, pantang itu sangat penting dan mesti saya akan completekan sehingga 40/44 hari... bergantung kepada siapa yang tolong saya berpantang... kalau mak mertua saya, 44 hari... kalau mak saya, 40 hari je... hehe... saya suka keadaan yang panas2... tapi bukanlah panas yang kene terik matahari sampai berpeluh2 tu... saya suka dalaman saya rasa panas... mandi air panas...saya rasa segar.... minum air panas...saya rasa dalaman saya akan segar jugak lepas rasa panas tu hilang... dan saya tak ada masalah dengan makanan orang pantang!  saya suka je sebab saya bukan jenis memilih bab makan... :)
kalau cerita tentang jamu2 selepas bersalin, saya malas sikit nak consume... ;) l…

testimoni ibu mengandung

Alhamdulillah... saya terima msg dari customer saya, seorang ibu yang sedang mengandung anak pertama..
beliau cuma makan VITALEA & BCOMPLEX SAHAJA..
Multi vitamin & Multi mineral



Multi yang Hebat Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 


B yang Lengkap dan Seimbang
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. •    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan        menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada         tenaga.* •    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel        darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang        mencukupi dalam diet harian membantu mencegah        kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang        kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu        tem…

kehilangan: MISSED MISCARRIAGE atau MOLAR PREGNANCY

petang kamis,  saya ke KK untuk buat buku merah.. *buku merah adalah buku yang diperlukan oleh ibu mengandung untuk check up kandungan anda* rutin biasa untuk buat buku adalah, ambil darah, uji urin dan scan. dokte scan, dokte tak dapat detect heartbeat baby.. dokte tak bagi apa2 result dari scan tu tapi dokte refer saya ke Hospital Besar Ipoh. saya terus ke sana seorang diri...


pakar di sana scan perut dan still tak nampak.. scan tru 'bawah' juga... :( and finally, diorang buat 2 konklusi sama ada saya missed miscarriage atau molar pregnancy.. diorang kira usia kandungan saya sudah 14w+.. diorang ukur perut pun ngam dengan usia kandungan.. perut saya membesar ikut waktu tapi, janin-yang-tak-jadi tu tak keluar dengan sendiri nya since saya tak bleeding atau sakit perut.. sebab tu diorang buat 2 kesimpulan tu...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ punca missed miscarriage adalah: the developing fetus may have developed the wrong number of chromosomes. When the egg and sperm mee…

berlatih menjadi working-at-home-mum!

Alhamdulillah...di berikan Allah kesempatan kepada mama untuk merasa jadi wahm. seronokkkkkkk sangat! nikmat tak terkata bile mama dapat tengok putri2 mama 24 jam..
Alhamdulillah, mama bole manage masa untuk uruskan putri2, dhuha, bisnes, masak dan uruskan rumah. mama sangat enjoy! makan je keje nye... putri2 pun tak berhenti mengunyap... ade je benda yang kita kunyapkan, kan! kan! ;)
tak mo cite panjang lah... pendek kata, once bonus shaklee dah over gaji sekarang, mama tak nak hold lagi hajat mama! rezeki itu dari Allah... bukan dari ahfong ni... pasti ada yang lebih baik kalau mama dapat berbakti pada family mamapapa... :)
enjoy aje lah photo kanak2 ni... :)





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

apa yang saya mahu adalah, KEBEBASAN!

last week saya ke shaklee.. dan saya terima ini dari shaklee..  :)

perasaan saya? happy tak terkata... ni baru naik 1st rank, supervisor + dapat S pin.. dah rasa sob sob dalam kete on de way balik rumah.. kalau dapat coordinator, mahu menangis ni... kalau dapat key coordinator, mahu teresak2 ni... kalau dapat master, meraung terus! haha..
tak tahu nak explain macam mana perasaan ni.. yang jelas, saya yakin, inilah jalan yang ALLAH buka untuk saya capai hajat saya.. BEKERJA DARI RUMAH DAN MENJAGA SENDIRI ANAK2 SAYA.
4 bulan saya amik masa untuk dapat passive income 4 angka dari shaklee.. passive income ye! insyaAllah, makin lama makin bertambah hingga ke 5 angka.. dan seterusnye ke 6 angka!
tapi, bukan itu yang saya kejar.. kalau ikut hati, masa dapat 3 angka dulu dah nak resign.. tapi, masih belum boleh lagi... apa yang saya mahu adalah, KEBEBASAN!
BEBAS DARI ARAHAN BOSS!
BEBAS DARI 'OFFICE HOUR'! BEBAS BOLE BERCUTI BILA2 SAJA SAYA MAHU! DAN MENJAGA DAN MENDIDIK ANAK2 SAYA SENDIRI DENGAN CARA SAYA! (b…

met amazing leader

sabtu lepas mama ada misi penting! mama mahu menghadiri 'kick off class' dari Master Shareeza, peneraju group JUTAWAN.. syukur sangat papa dapat luangkan masa ber'harga' papa di hari jumaat n ahad (waktu papa bekerja untuk mencari sesuap nasi). sebab 2-2 hari tu adalah hari ot papa.. so,kalau papa tak keje, tak de lah duit tambahan..
kita siap2 di pagi jumaat. first time adik masuk dalam lugage.. seronok bukan main sampai tak nak keluar!

kita lepak rumah mak ngah. malam tu kakak bising sangat main ball dengan abang syafiq. happy sangat mama rasa sebab kakak nak bergaul n bermain2 di rumah mak ngah. adik pulak main sendiri bile abang syafiq keluarkan sekotak besar mainan dia. tak de gambar. :)
esoknye, sabtu.. pagi2 kita dah keluar. Alhamdulillah.. sampai jua di hq shaklee buat pertama kalinya, Empire Tower Subang. mama ajak papa masuk, tapi papa tak nak. so, papa dan kakak tunggu mama kat luar. adik ikut mama masuk,duduk dalam stroller. adik behave sangat.

adik pun na…

kakak dan opah

dah 2 minggu kakak tido malam dengan opah.. wow! dan, sejak opah kata, "kakak tengok adik ni, opah balik dari kampung, adik terkam opah. kakak tak terkam pun..tak heran opah..." kakak asyik nak opah je.. opah masuk bilik, kakak nangis2 panggil opah.. opah pegi toilet, kakak asyik tanya, "mana opah? mana opah?" bile malam2 opah dah nak tido, kakak nangis2 suruh opah teman kakak kat rumah tamu... mamapapa n adik masuk bilik pun kakak tak kisah dah... hasil nye, tido lah kakak bersama opah di ruang tamu... lapang sikit katil mamapapa bile kakak tido luar... ;)
paling dasat, semalam mama balik keje awal sebab opah nak pegi surau maghrib tu.. biasanya, kalau mama kene pegi shaklee n pos barang lepas balik keje, pukul 7 lebih jugak lah baru mama sampai rumah.. so, mama minta balik awal... tu pun lambat jugak sampai rumah.. mama siap mandi solat sume pukul 7 lebih sikit.. opah dah siap2.. kakak dah kelam kabut 'nak ikut' 'nak ikut'... mama cakap, 'ikut lah...' terus k…

TESTIMONI VITAMIN E

sejak berada di ofis baru, (boss masih sama! niat nak resign masa ada!) saya sebenarnya baaaaaanyak sangat masa untuk online.. tambah2, ofis ni ada internet.. so, tak payah la saya nak kene bawak broadband sendiri..

hari ni saya saje2 msg customer2 saya, bertanya kabar... apa kabar mereka di sana... saya dapat respond yang best dari salah sorang customer saya...


beliau baru consume Vitamin E selama seminggu! yes! saya pun mengaku memang vitamin E ni sangat2 bagus untuk kulit muka saya... muka saya kurang berminyak.. liang2 pori seakan2 tertutup.. blackhead whitehead semakin berkurang.. jerawat dah segan silu nak keluar... Alhamdulillah...
nak cuba jugak? sms je saya... pm facebook saya sangat2 dialukan... kita adding2 frend dulu ya!  (^-^)v

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

10 MANFAAT OMEGA GUARD SHAKLEE.

BAIK UNTUK JANTUNG, MINDA DAN TUBUH BADAN. 1 HIDANGAN OMEGA GUARD DAPAT MEMBEKALKAN 905mg ASID-ASID LEMAK OMEGA-3 EPA dan DHA.

antara manfaat2 omega guard shaklee adalah:

1. MELINDUNGI JANTUNG. membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.


2. MEMBANTU MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT JANTUNG. pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh kurangkan risiko penyakit jantung koronari.  penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.  plus, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.


3. MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK. DHA dan EPA bole menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. ia juga bole mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita…