Skip to main content

rutin baru di hari sabtu.


setiap hari kakak akan luahkan rasa nak main kat playground.
tiap kali pegi pasar malam, which is aktiviti wajib setiap hari selasa dan jumaat kalau tak hujan,
kita akan lalu padang yang ada playground.
tiap kali tu lah kakak akan cakap,
"kakak nak memen lah...kakak nak memen ke?..."
 haha...
kakak-nak-memen-ke? tu kelakar sikit bunyi nye...
macam kakak tanya diri sendiri je...
tak pun, kakak harap mamapapa akan tanya kakak macam tu...hehe...

tiap kali tu jugak papa akan jawab,
"dah malam...mana ada orang memen waktu malam..."
mama pulak jawab,
"kakak bole main hari sabtu je...sebab mamapapa tak work..."

jadinye, rutin baru mamapapa setiap sabtu adalah,
bawak kakak memen kat playground..

mydin dah selalu,  tapi tangga dia agak curam + playground yang compact + budak2 lain lasak sangat...
tesco tak de tapi ada yang berbayar kat tesco station 18, penah lah masuk sekali je..ok lah sebab adik pun bole main sekali...
jusco lama, ok jugak playground dia..tangga landai n tak risau biar kakak main sorang2..cuma, ada bahagian tu agak bahaya sebab tak de penghadang...

oh! mamapapa sangat concern tentang keselamatan kakak ye...

finally, yang paling puas hati dari segi aspect keselamatan kakak dan keselesaan mamapapa untuk duduk dan pantau kakak adalah di JUSCO STATION 18!
yey! nampaknye, selalu lah mama dapat pegi sana...hehe..

adik tengok je ye...
dah lari2 nanti baru mama lepaskan...

happy je kakak dapat memen...

senyum je...

best la kat situ...
ade air pancut...
bile kakak penat memen, kakak duduk kat tangga, kakak tengok air pancut...
tapi, masih ada kontra nye...
playground ni kat luar dan tak berbumbung...
memen waktu malam, syok la...

playground mana pun kita pegi,
walau dah berjam2 mamapapa teman kakak memen,
playground mydin jugak kakak nak pegi...
em...
selalunye, memang mamapapa biar kakak memen sampai penat,
dan on de way balik kakak akan tertido..
bile sampai rumah, angkat kakak nak masuk dalam rumah, kakak terjaga, kakak nangis2 n sebut...
"kakak nak memen kat aidin...aidin...."
 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! 
untuk order dan pertanyaan, 
sila add saya di fb saya, baizura bahar 
atau email shaiful_baizura@yahoo.com 
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.