Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

belum nampak real lagi

semalam mama tido 2 jam je.. dah masuk 2 minggu mama bangun kul 2-4/5 pagi buat keje 3d.. penat! tapi mujur ada shaklee... Alhamdulillah... dengan izin Allah jua mama masih sihat... kalau tak, bile mama tak cukup tido je,walau sehari, mesti kene demam selsema..
percubaan pertama menggunakan 3d Max.
percubaan kedua menggunakan 3d Max. belum nampak real lagi...

thanks to people yang share tutorial dalam blog diorang... bagusnye diorang, dapat pahala dari serata pelusuk dunia sebab tak kedekut untuk berkongsi ilmu... mesti dah baaaaaanyak sangat pahala yang diorang dapat bile share ilmu yang bermanfaat untuk orang lain...
kalau orang yang share ilmu yang tak bermanfaat tu, em...faham2 sendiri lah... wallahua'lam...
anyway, mama suka buat job encik joe ni sebab dia sangat lah tak cerewet dan sangat senang buat payment.. kalau dia kata petang nanti dia bank in, memang petang tu jugaklah dia bank in.. lagi, dia selalu accept due date yang mama tetapkan.. lagi, dia selalu sms2 je dengan mama.. yes, mama kur…

rutin baru di hari sabtu.

setiap hari kakak akan luahkan rasa nak main kat playground. tiap kali pegi pasar malam, which is aktiviti wajib setiap hari selasa dan jumaat kalau tak hujan, kita akan lalu padang yang ada playground. tiap kali tu lah kakak akan cakap, "kakak nak memen lah...kakak nak memen ke?..."  haha... kakak-nak-memen-ke? tu kelakar sikit bunyi nye... macam kakak tanya diri sendiri je... tak pun, kakak harap mamapapa akan tanya kakak macam tu...hehe...
tiap kali tu jugak papa akan jawab, "dah malam...mana ada orang memen waktu malam..." mama pulak jawab, "kakak bole main hari sabtu je...sebab mamapapa tak work..."
jadinye, rutin baru mamapapa setiap sabtu adalah, bawak kakak memen kat playground..
mydin dah selalu,  tapi tangga dia agak curam + playground yang compact + budak2 lain lasak sangat... tesco tak de tapi ada yang berbayar kat tesco station 18, penah lah masuk sekali je..ok lah sebab adik pun bole main sekali... jusco lama, ok jugak playground dia..tangga landai n tak ris…

kulit cantik menawan dengan shaklee

WOW! ini sangat ohsem! sangat2 ohsem... tengok gambar testi ni je korang bole jawab ape yang ohsem nye, kan?


apa yang terkandung dalam set D?
1.Vitamin E
vitamin E ni memang fov saya... bile saya consume, kulit kurang berminyak dan lubang pori2 seakan2 tertutup.. tapi saya pregnant pulak, kene lah stop dulu... tak digalakkan untuk ibu2 mengandung kerana kandungan anti oksidan nye yang tinggi.

2.Vitamin B Complex B Complex pulak dapat beri ketenangan pada saya. kalau dulu, datang keje mesti dengan perasaan yang tak best. tambah2 dapat arahan dari boss. rasa nak marah je kat boss. (padahal memang tugas boss la bagi arahan kat staff,kan...) haha... tak pasal2 je rasa marah. tapi, sejak consume vitamin B Complex ni, relax je rasa... :) boss marah pun bole relax lagi senyum2... :) salah 1 punca jerawat adalah tekanan. jadi, ini lah fungsi vitamin B Complex, untuk mengurangkan tekanan anda.

3.Vitamin C semua orang pun tau vitamin C sangat bagus untuk kulit. sumber kolagen untuk top up kolagen yang semakin meningka…

one day trip to cameron highland.

papa ajak pegi masa cuti new year hari tu.. tapi mama rasa tak best nak pegi hari tu di saat2 mamapapa tak berduit sangat... maklumlah..mamapapa gaji lambat.. tapi, nasib baik dapat mama dapat gaji awal bulan ni... :) dan hari sabtu lepas kita ke cameron!
berusaha siap awal, tapi lambat jugak...hehe
mama suruh kakak tido dalam kereta, kakak tak nak... adik syiok je tido... mama suruh kakak tido sebab mama nak tido...hehe...
sampai sana dalam pukul 2.30... kita makan dulu!
syok betul mama rasa sebab kanak2 sangatlah sporting tak berpancaragam... syukur sangat2, alhamdulillah.... :) mamapapa order steamboat... jenuh nak abiskan... sejam jugak lah baru selesai makan... nasib baik putri2 mama baik... thank u sayang... :)
lepas tu kita pegi memen... datang jauh2 semata2 nak bawak kakak memen je...haih...
just enjoy the photos-lah...







jenuh jugak nak ajak kakak balik.. akhirnye, balik jugak... singgah pasar malam cameron kejap.. adik dah tido.. kakak pun dah penat.. bile penat, kakak minta dukung... lalu kakak tido at…

testimoni pengguna advance joint health tablet

melegakan sakit sendi dalam masa 2 hari... serious tak rugi!

melegakan sakit tumit dan lutut dalam masa 2 minggu.. (muda-muda pun dah kene sakit2 sendi)
1 tab pun dah cukup.
masih ada 10 hari lagi untuk dapatkan AJHT dengan harga promosi. jangan lepaskan peluang. hubungi saya sekarang!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! untuk order dan pertanyaan, sila add saya di fb saya, baizura bahar atau email shaiful_baizura@yahoo.com atau sms 016-5952771

Keistimewaan dan Perbezaan Advance Joint Health Shaklee

Advance Joint Health merangkumi kombinasi nutrien kesihatan-sendi yang direka khas iaitu:  ZINC + KUPRUM + MANGANESE + VITAMIN C
setiap satunya memainkan peranan yang unik dan kritikal di dalam membangunkan kolagen penghubung dan rawan yang sihat.


Ia tidak mengandungi kondroitin iaitu bahan yang dapat menghalang penyerapan glukosamin, seperti yang terdapat di dalam kebanyakkan supplement kesihatan yang lain.


Ia juga mengandungi 1 bentuk ekstrak Boswellia yang telah ditunjukkan di dalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari! (hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa oleh satu jenama terkemuka!)




manfaat lain Advance Joint Health ini adalah: menggalakkan mobilitimeningkatkan fleksibilitimeningkatkan fungsi sendimenyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang 
 New Advance Joint Health adalah 100% bebas kekerang dan 100% vegetarian! 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di f…

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

Hari ni saya terpanggil untuk menulis tentang thyroid sebab ada 2 customer saya ada masalah thyroid.
apa itu thyroid?

Thyroid ialah organ yang terletak di leher manusia. Fungsinya ialah mengeluarkan hormon. 
Antara hormon yang terpenting ialah T3 (triiodothyronine) dan T4 (thyroxine). Hormon-hormon ini mengawal metabolisma (pengeluaran tenaga) manusia. 
Sel-sel thyroid adalah satu-satunya sel dalam badan yang boleh menyerap iodine yang diambil dalam pemakanan kita. Iodine ini akan bergabung dengan amino asid tyrosine yang kemudiannya akan ditukar menjadi T3 dan T4.
Dalam keadaan normal peratus pengeluaran T4 adalah 80% manakala T3 15%. Baki 5% adalah hormon-hormon lain seperti T2 dsb. 
T3 dan T4 membantu sel menukar oksigen dan kalori kepada tenaga. T3 adalah lebih aktif daripada T4.T4 yang tidak aktif itu akan ditukar kepada T3 oleh enzim 5-deiodinase yang ada di dalam hati dan buah pinggang.  Proses ini berlaku di organ-organ lain seperti hypothalamus yang berada di bahagian otak kita. 
Hor…

mama bleeding!

ini sangat cuak! mama balik keje semalam, merah berdarah kat underwear. papa balik keje, cepat2 pegi klinik.
dokte scan... kandungan masih selamat... Alhamdulillah... dokte pesan macam2... jangan buat keje berat.. jangan jogging... bla bla bla... pendek kata, banyak kan rehat!
lagi dokte kata, jangan makan benda masam2... tu pun bole buat keguguran juga... memang mama elakkan makan asam kali ni... tapi, mama kunyah chewing gum setiap masa... :) mulut rasa segar je, so dapatlah lupakan rasa loya2 tu...
ok....rotate monitor ye..hehe tapi sekarang, orang online pakai fon n tab aje,kan.... :)
mama baru 7 minggu rupanya...  a very long way to go...
:)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

hadiah buat emak! :)

wah...saya sangat teruja dengan promosi ni sebab saya dapat belikan mak saya dengan harga yang super meletopsss! boleh la bagi mak stok advance joint health ni since awal tahun ni banyak income masuk... alhamdulillah... :)
dah lama mak saya mengadu sakit2 lutut. macam2 dah mak saya cuba. ubat dokte. ubat cine. tapi mak stop sebab risau ada side effect. dah nama pun ubat,kan? ubat of course ada drugs. mak ada jugak cuba supplement brand lain. tapi sebab terlalu mahal, mak stop.
sayu tau tengok mak saya bile dia solat. susah sangat dia nak bengkokkan kaki dia untuk bergerak dari berdiri ke sujud. bile duduk antara dua sujud tu pun, dia tak bole duduk simpuh betul2.
sejak saya mula joint shaklee, Advance Joint Health Tablet ni lah salah 1 produk terawal yang saya beli. sebab memang niat nak bagi mak. sebab saya sayang mak saya. saya nak mak saya dapat beribadat dan jalankan aktiviti harian dengan selesa.
alhamdulillah... setelah 3 bulan mak saya konsisten makan AJH ni, sakit lutut dia …