Skip to main content

suri rumah 4 hari


bergelumang dengan kakak dan adik memang heaven!
bersama2 syurga dunia, bahagianya mama rasa...
sampai kan kakak yang dulu sangat manja dengan papa, jadi sangat manja dengan mama...
malam2 cari mama nak tido...
ape je yang tak kene, dok rengek2 kat mama...
papa rilex je nonton anime...
cis!

dan hari terakhir mama jadi suri rumah, mama kene selsema...
tanda mama tak cukup rehat...
bile malam menjelang, mama bagitau papa mama nak tido awal...
tapi, putri2 masih mahukan mama...
wahahaaha...
tak dapat jugak tido awal...

----------------------------------

lama dah mama tak cite kisah hujung minggu kita, kan...
sabtu tu kita pegi kenduri kawin kawan papa...
lepas tu, kita pegi kuala kangsar rumah opah yang...
lepas tu, kita balik trong kejap..
sebelum balik trong, singgah taiping...

misi mencari sofa untuk rumah baru!!! :)
sofa ni ada kat mico taiping je...
mico ipoh sume tak de...

mama papa pilih kaler hitam.

kakak paling suka pegi kedai perabut sebab bole lompat2 atas katil.
semua tilam kakak test..haha

ahad sampai selasa, kita tak kemana2...
papa work...
cuma, malam2 kita ke mydin...
sebab kakak nak memen...
dulu kakak ralit dok main benda alah ni...


adik pun tak bole nampak...
dari jauh dah tunjuk2 nak naik benda ni...



tapi sekarang, kakak lagi suka main gelongsor...



tapi gambar ni yang kat padang polo punye...
lepas2 ni memang pegi playground kat mydin aje lah...
sebab papa kata,
"kat mydin ada air cond!"

maklumlah...papa yang kene jaga kakak...hehe


merasa lah mama jadi suri rumah...
insyaAllah...
tak lama je lagi...
mudah-mudahan, bile adik kedua kakak lahir, mama dah bole resign secara rasmi...

adik kedua kakak lahir?
yup...mama pregnant lagi!
yey! :)


alhamdulillah...
tapi, terus rasa takooot!
hehe...
tapi...mama percaya...
setiap anak2 mama ada bahagian masing2...
tu sebab mama tak risau pasal keewangan bile mama pregnant lagi...
bile kita letakkan seratus peratus pergantungan pada Allah,
Allah pasti tak kecewakan kita...

yang mama risau, siapa mahu jaga kanak2 mama?

adik putri yang sentiasa cergas!

kakak putri dah ok...dah pandai jaga adik... :)


kasihan opah nak kene jaga 3 orang kanak2...
sebab tu mama berhajat sangat, sebelum adik baru lahir, 
mama dapat buat full time shaklee di rumah...
mohon kawan2 dan pembaca2 blog putri ni support mama ye! 
kalau tak mahu beli pun, sebar2 kan pada keluarga dan kawan2...ye...
:)

thanks n lots of love,
mama daisies yang busy...

kalau baby boy, tak kan nak pakai daisies lagi...
em...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, baizura bahar
atau email shaiful_baizura@yahoo.com
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.