Skip to main content

furniture hunt!


hujung minggu kita di temani atuk, nenek dan pak lang...
happy sangat mama rasa...
(^__________^)

as usual, sabtu adalah family day kita..
kita akan spend the whole afternoon untuk jalan2..
tapi minggu ni, ada fokus!
mamapapa nak cari bedroom set n sofa set untuk rumah baru.

last time MICO buat promotion, tak sempat nak grab.
but this time, mamapapa decide untuk booking bedroom set dulu...
sofa set tak jumpa yang berkenan.

ada 2 furniture fair.
1 kat stadium.
cari punya cari, MICO tak join pulak furniture fair tu.
ada jugak furniture dari other company yang agak ok.
tapi,bile telek punya telek, mico still top one dari segi kualiti n workmanship.


so, papa plan nak pegi mico jalan kampar.
mico kat jalan2 yang lain dah pegi.
sampai depan showroom nye, rupe dia tutup and dia join lagi 1 furniture fair.
so, gigih mencari tempat fair nye sebab mamapapa tak tahu.
akhirnye jumpa jugak!

round punye round, mamapapa sepakat pilih bedroom set ini.

8' x 8' wardrobe.
(over sikit pintu nye tapi mama suke sangat! papa pun ok je corak2 tu.... :))
kalau nak guna wallpaper untuk feature wall, bole cari corak yang lebih kurang sama dengan corak ni.
so, ada special sikit di situ.


side table.
simple saja.

pose istimewa dari kakak.

dressing table and bench.
puas ada banyak shelves n drawer n dapat cermin seluruh badan!

katil nye jenis leather and japanese style.
ada border tepi and tilam termasuk ke dalam.
contoh tak de kat fair tu, tapi diorang tunjuk gambar.
sebab sebelum ni mamapapa dah survey, mamapapa berkenan dengan yang itu.
semua color hitam.

buaian ni, insyaAllah untuk balcony garden.
insyaAllah...
tak booking lagi..
tengok budget nanti. :)

muka adik putri waktu ni sebijik muka mama masa kecik2 dulu.
mulut 'jebirrr' je...
mama pun tak tau jebirr tu bahasa jawa ke atau atuk nenek reka sendiri...
tapi maksudnye, bibir tak tutup rapat n lidah terletak di antara 2 bibir...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! 
untuk order dan pertanyaan, 
sila add saya di fb saya, baizura bahar 
atau email shaiful_baizura@yahoo.com 
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.